Operaţiunea „Jupiter” – 110 percheziţii făcute de Poliţia Română şi Ministerul Public în toată ţara, pentru combaterea criminalităţii

Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie continuă operaţiunea „Jupiter”, pentru combaterea infracţiunilor economico-financiare şi a celor de natură judiciară. În acest sens, poliţiştii şi procurorii fac, luni dimineaţă, 110 percheziţii domicilare şi pun în aplicare 54 de mandate de aducere. Sunt vizate infracţiuni de de evaziune fiscală, contrafacere, contrabandă, înşelăciune, delapidare, abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals.

Poliţia Română a informat, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii fac, sub supravegherea procurorilor de caz, 110 percheziţii domiciliare şi pun în executare 54 de mandate de aducere, în cadrul unor acţiuni operative, pentru tragerea la răspundere a persoanelor implicate în comiterea de fapte penale şi protejarea comunităţii de activităţile ilegale.

„Activităţile sunt efectuate în cadrul unor dosare penale în care se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, contrafacere, contrabandă, înşelăciune, delapidare, abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals. Acţiunile urmăresc documentarea activităţii infracţionale a persoanelor cercetate, recuperarea prejudiciilor şi indisponibilizarea bunurilor obţinute din săvârşirea de infracţiuni sau deţinute ilegal”, menţionează Poliţia Română.

Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, pentru luarea măsurilor legale în fiecare cauză.

Acţiunea de luni a Poliţiei Române are loc în contextul măsurilor luate la nivelul insituţiei pentru combaterea infracţionalităţii de orice fel.

Tenis de masă: Bernadette Szocs, medaliată cu argint la dublu feminin la Europenele de la Linz

Bucureşti – Fetiţă de 6 ani muşcată de obraz de un câine