UPDATE – Bucureşti – Fetiţă de 6 ani muşcată de obraz de un câine / Care este starea copilului

O fetiţă de 6 ani a fost atacată pe stradă luni, în Bucureşti, în timp ce se îndrepta către şcoală, de un câine de talie mare, din rasa Akita, care a muşcat-o de obraz. Proprietarul câinelui a fost identificat, acesta fiind cercetat pentru că nu a luat măsuri de prevenire a atacului, dat fiind că anumalul nu avea botniţă.

UPDATE – Fetiţa a fost transportată la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”, unde i-a fost suturată rana de la nivelul obrazului şi a rămas internată, împreună cu mama, în Secţia de chirurgie plastică, pentru tratament antibiotic. De asemenea, a început profilaxia antirabica la Institutul ”Matei Balş”.

 
ŞTIREA INIŢIALĂ – ”La data de 21 octombrie 2024, în jurul orei 07.45, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti- Secţia 14 Poliţie au fost sesizaţi, prin apel 112, de către o femeie, cu privire la faptul că fiica sa, în vârstă de 6 ani, ar fi fost atacată de un câine de talie mare. La faţa locului s-au deplasat cu operativitate poliţişti din cadrul subunităţii care au identificat un bărbat, care plimba un câine fără botniţă”, transmite Poliţia Capitalei.

 
Fetiţei de 6 ani, căreia i-au fost provocate răni la nivelul obrazului drept, i-au fost acordate îngrijiri medicale, de către un echipaj de prim ajutor, ulterior fiind transportată la spital pentru investigaţii suplimentare.
Surse apropiate anchetei au declarat că fetiţa se îndrepta împreună cu mama sa spre şcoală. Conform aceloraşi surse, câinele era din rasa Akita şi nu avea botniţă, iar proprietarul acestuia a fost identificat.
 
Cazul a fost preluat de către Serviciul Protecţia Animalelor, în vederea continuătii cercetărilor şi luării măsurilor legale.
 
Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, pentru neluarea de către proprietarul / deţinătorul animalului a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra persoanei, conform OUG 55/ 2002 privind regimul de deţinere a câinilor periculoşi sau agresivi.
 

Producătorii şi importatorii de băuturi spirtoase din România solicită premierului şi ministrului Finanţelor adoptarea unui calendar de creştere graduală a accizei la alcool

Juventus: Douglas Luiz şi partenera sa Alisha Lehmann au fost jefuiţi. Prejudiciul este estimat la aproximativ 500.000 de euro