Satu Mare: Hală a unei firme cuprinsă de flăcări, de la o scânteie a unui utilaj

O hală a unei firme de prelucrare a lemnului din municipiul Satu Mare a fost cuprinsă de flăcări, luni, incendiul fiind izbucnit de la o scânteie de la un utilaj, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş”.

„Pentru gestionarea situaţiei de urgenţă au fost dislocate trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj de prim ajutor SMURD B2 din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare cu 22 de cadre militare. Ajunse la locul intervenţiei, echipajele de pompieri au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă şi degajări de fum la sistemul de exhaustare a rumeguşului şi la nivelul podului halei de producţie unde ardea praful de rumeguş. Forţele profesioniste au intervenit concomitent pentru localizarea şi limitarea incendiului, reuşind lichidarea acestuia în limitele găsite şi evitând astfel propagarea flăcărilor la întreaga hală de producţie”, precizează sursa citată.

În urma incendiului au ars aproximativ 400 metri pătraţi din suprafaţa podului halei şi aproximativ 60 metri pătraţi din sistemul de exhaustare rumeguş.

Nu au existat victime şi nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind scântei mecanice provenite de la un utilaj de prelucrare a lemnului”, a mai arătat ISU Satu Mare. AGERPRES / (AS – autor: Gheorghe Pietrar, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)

Sursa: www.agerpres.ro

Rafila: Orice regiune se dezvoltă când are investiţii majore în trei domenii – transporturi, sănătate şi educaţie

Fotbal: Gavi, bucuros de revenirea la FC Barcelona după accidentarea lungă