Mircea Geoană, după votul din Republica Moldova: O confruntare acerbă între forțele proeuropene și influența malignă a Rusiei

”O confruntare acerbă între forțele proeuropene și influența malignă a Rusiei în referendumul din Moldova privind aderarea la UE. Deși pe muchie de cuțit, majoritatea cetățenilor au votat în favoarea referendumului, provocând consecințe politice și juridice semnificative.

Deși riscant, pariul Maiei Sandu a reușit, oferind o înfrângere forțelor care doresc cu orice preț să mențină Moldova în sfera de influență a Rusiei.

Rusia a aruncat cu disperare întregul arsenal al războiului hibrid: dezinformare, intimidare, utilizarea de pioni otrăviți, rețele de spionaj și crimă organizată, mituirea populației. Toate acestea au fost în contradicție cu voința majorității basarabenilor de a avea un viitor liber, demn și mai prosper alături de noi, în Europa democratică.

Un cuvânt de apreciere pentru diaspora basarabeană din România, Europa și America, care a fost încă o dată decisivă în momentele cheie ale acestui blocaj geopolitic, care depășește referendumul sau alegerile prezidențiale în curs.

Voi susține, prin toate mijloacele posibile, parcursul european al Republicii Moldova, continuând să comunic și încercând să-i conving pe cei care au votat împotrivă la referendum că un viitor european este bun pentru toți cetățenii și că abandonarea parcursului european nu ar duce la o Republică Moldova mai sigură, ci la una săracă, izolată și vulnerabilă.

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

UPDATE – Deţinut din Penitenciarul Arad, ucis de colegul de celulă în timpul unui conflict / Dosar penal pentru omor/ Se face anchetă internă în închisoare

Asistentă cercetată după ce ar fi vândut medicamente şi instrumente medicale din spitalul de stat unde lucra