AUR, principala armă a Kremlinului în România. Rusia va încerca să intervină în alegerile prezidențiale, pe modelul din Republica Moldova (OPINIE)

După eliminarea din cursa prezidențială a Dianei Șoșoacă, Rusia poate miza în România pe un singur candidat: George Simion. Spre deosebire de președintele SOS, liderul AUR a promovat agenda Moscovei ceva mai discret și a evitat vizitele explicite la ambasada Rusiei la București.

Acest profil, de pro-rus disimulat, îl face mult mai periculos pe liderul AUR, care încearcă în această perioadă să atragă și alte segmente de electorat decât cel extremist. Pericolul AUR este, însă, potențat major de interesul PSD de a vedea o finală prezidențială Ciolacu-Simion.

Ajutorul oferit de PSD liderului AUR a fost unul cât se poate de evident în ultima perioadă. Pe de o parte, cu ajutorul judecătorilor CCR controlați de PSD, a fost blocată candidatura Dianei Șoșoacă la prezidențiale. Acest lucru îi va permite lui George Simion să obțină voturile care în mod normal ar fi mers la candidatul SOS.

Pe de altă parte, PSD a început să trimită bezele către AUR, sugerând o potențială guvernare comună după alegeri. Această ”deschidere” încearcă să pregătească un potențial transfer de voturi de la alegătorii PSD către George Simion, scenariu despre care se vorbește la nivelul analiștilor și care a mai fost aplicat de social-democrați la alte scrutine (cum ar fi cele în care o parte din voturile PSD au fost direcționate către UDMR).

Din păcate, prin jocul pe care îl fac, PSD și președintele său expun România în fața Rusiei. În mod evident, Kremlinul va profita de această situație, încercând să-l ducă pe George Simion în turul 2 al alegerilor prezidențiale cu ajutorul PSD și a lui Mircea Geoană. Acesta din urmă are rolul de idiot util, care nu face decât să rupă voturi de la principalul contracandidat al lui Marcel Ciolacu, respectiv de la candidatul PNL Nicolae Ciucă.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Corina Creţu, numită preşedinte interimar al Agenţiei pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice

VIDEO Oana Zăvoranu, oficial în faliment și data afară din sediu, scandal total cu fanii care nu îi dau bani pe TikTok