Libanul spune că patru persoane, inclusiv un copil, au fost ucise într-un atac aerian israelian în apropierea principalului spital guvernamental din sudul Beirutului

Patru persoane, inclusiv un copil, au fost ucise într-un atac aerian israelian în apropierea principalului spital guvernamental din sudul Beirutului, a anunţat Ministerul Sănătăţii libanez, potrivit BBC.

Lovitura a vizat parcarea Spitalului Universitar Rafik Hariri, a declarat o sursă din spital pentru agenţia de presă Reuters. Ministerul Sănătăţii a anunţat că 24 de persoane au fost rănite. A fost printre cele 13 lovituri aeriene care au lovit sudul Beirutului luni seara.

Armata israeliană a spus că atacă instalaţii legate de Hezbollah. Un purtător de cuvânt israelian a avertizat mai devreme oamenii să se îndepărteze din mai multe locaţii din sudul Beirutului, totuşi spitalul Rafik Hariri nu se numără printre locaţiile menţionate.

Videoclipurile din cartierul Dahiyeh din sudul Beirutului, unde au fost anunţate în avans şapte locaţii care vor fi vizate, au arătat localnicii fugind în vehicule şi pe jos când loviturile au început să lovească.

O locaţie identificată ca ţintă de armata israeliană se afla la aproximativ 400 de metri de aeroportul din Beirut, singurul aeroport internaţional care deserveşte Libanul. Presa locală a împărtăşit imagini cu nişte ferestre dintr-o clădire a aeroportului care au explodat.

Israelul nu a comentat de când a emis avertismentele anterioare de evacuare.

Evoluţie negativă a burselor europene luni, investitorii monitorizând tensiunile din Orientul Mijloc şi rezultatele financiare ale companiilor

Agenţia ONU pentru refugiaţi palestinieni acuză Israelul că blochează ajutorul pentru nordul Gazei