IBM a lansat luni cea mai recentă versiune a modelelor sale de inteligenţă artificială destinate companiilor

IBM a lansat luni cea mai recentă versiune a modelelor sale de inteligenţă artificială destinate companiilor, încercând să profite de creşterea numărului de întreprinderi care adoptă tehnologia AI generativă, transmite Reuters.

Modelele „Granite 3.0” vor fi făcute open-source, similar cu alte versiuni din familia de modele AI Granite de la IBM. Această abordare diferă cea a unor rivali precum Microsoft, care percep bani clienţilor pentru accesul la modelele lor.

În schimb, IBM oferă un instrument plătit numit Watsonx, care ajută la rularea modelelor în centrele de date după ce au fost personalizate.

Unele variante ale noilor modele Granite sunt disponibile începând de luni pentru utilizare comercială pe platforma Watsonx.

O selecţie din aceste modele va fi, de asemenea, disponibilă pe setul de instrumente software al Nvidia, care permite companiilor să integreze modele AI.

Noile modele Granite au fost antrenate folosind unităţile de procesare grafică (GPU) H100 de la liderul în producţia de cipuri AI, Nvidia, a declarat Dario Gil, directorul de cercetare al IBM.

 

Israelul anunţă că urmează mai multe lovituri împotriva unei instituţii financiare conduse de Hezbollah

Scandal de delapidare la Ministerul de Externe: O contabilă ar fi plătit timp de 12 ani salarii false iubitului ei, care nu e angajat MAE