Un nou remediu pentru mahmureală a fost descoperit de cercetători: Eliberează endorfine, care servesc drept analgezice naturale

Studiul, publicat în jurnalul Addictive Behaviours, a implicat 1.676 de studenți care au experimentat cel puțin o mahmureală în ultimele trei luni.

Toți participanții au făcut cel puțin 30 de minute de activitate fizică moderată pe săptămână. Aceștia au completat chestionare online în care și-au evaluat obiceiurile de consum de alcool, nivelurile de activitate fizică și frecvența și severitatea simptomelor mahmurelii.

Nivelurile de activitate au fost punctate prin calcularea intensității activității în raport cu numărul de ore. Rezultatele au indicat o asociere semnificativă între activitatea fizică și simptomele mahmurelii. Nu este surprinzător faptul că persoanele care au consumat mai mult alcool au avut mahmureli mai frecvente și mai severe.

Dar aceste asocieri au fost reduse în cazul persoanelor care au practicat o activitate fizică viguroasă (cum ar fi alergatul) – ceea ce sugerează că un nivel mai ridicat de exerciții fizice poate reduce severitatea simptomelor mahmurelii.

Deși studiul a stabilit doar o corelație între exercițiile fizice și reducerea severității mahmurelii, mai multe mecanisme pot explica de ce activitatea fizică ar putea atenua simptomele mahmurelii.

Mahmureala provoacă adesea dureri fizice, cum ar fi dureri de cap și dureri musculare, din cauza mai multor factori. Alcoolul duce la deshidratare, care afectează modul în care funcționează vasele de sânge și reduce nivelul de lichid din jurul creierului. Acest lucru poate declanșa dureri de cap.

Alcoolul promovează, de asemenea, inflamația în organism, ducând la eliberarea de molecule ale sistemului imunitar numite citokine, care pot provoca dureri musculare. În plus, alcoolul perturbă somnul, ceea ce poate crește sensibilitatea la durere a doua zi.

Exercițiile fizice declanșează eliberarea de endorfine – hormoni produși de creier care servesc drept analgezice naturale. Exercițiile fizice regulate pot chiar crește nivelul inițial de endorfine. Acest lucru ar putea duce la o percepție mai scăzută a durerii și a disconfortului în timpul mahmurelii.

Este important să clarificăm faptul că, deși exercițiile fizice pot face mahmureala mai suportabilă, acestea nu reprezintă un leac. Cel mai eficient mod de a preveni mahmureala este să beți cu moderație – sau să evitați băutura cu totul.

Cu toate acestea, există câteva lucruri care nu sunt foarte clare din studiu. De exemplu, nu este clar cât de repede înainte de o noapte de băutură ar trebui să faceți exerciții fizice pentru a vedea beneficiile asupra severității mahmurelii.

Acest lucru face dificil de spus dacă persoanele care fac exerciții fizice în mod regulat au mahmureli mai puțin severe sau dacă faptul că au făcut exerciții fizice înainte de o noapte de beție ajută la gestionarea simptomelor mahmurelii.

De asemenea, studiul a fost realizat pe studenți, ale căror niveluri de consum de alcool și de activitate fizică pot fi diferite de cele ale adulților mai în vârstă. Cercetările pe diferite grupe de vârstă vor fi importante pentru a vedea dacă beneficiile sunt similare.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Atenționare Infotrafic – Restricții de trafic pentru efectuarea de lucrări pe DN7

Brigada lui Ramzan Kadîrov dezmembrează ‘bijuteria’ industriei ucrainene: modul în care se îmbobățesc aliații liderului Ceceniei în Ucraina (WSJ)