VIDEO Marcel Ciolacu dezvăluie principalul plan pentru Cotroceni: ‘Nu o să fiu niciodată cel mai iubit dintre pământeni’

„Cred că trebuie schimbată abordarea. Președintele s-a ridicat undeva sus, s-a creat un glob de sticlă în jurul lui și dom’le funcția de președintele trebuie să fie intangibilă. Din punctul meu de vedere a fost o greșeală de abordare majoră”, a afirmat Ciolacu, la Rock FM.

Ciolacu precizează că nu va fi un președinte al băilor de mulțime. „Nu, nu o să fiu niciodată cel mai iubit dintre pământeni. Nimeni nu o să fie. Mai ales că noi avem darul ăsta de a demitiza orice politician, mai ales la președinți suntem experți. Dacă nu îi împușcăm, oricum îi facem de râs”, a explicat premierul.

Premierul s-a referit la nevoia de predictibilitate și de implementare a reformelor în următorii ani.

„Președintele trebuie să fie cumva alături de guvern, mai ales în perioada aceasta. Nu e o perioadă ușoară și nici nu o să fie o perioadă ușoară. Am amânat zeci de reforme timp de 30 de ani. Ne-am păcălit unii pe alții, am făcut un joc și în Parlament, și în Guvern, mai mult în funcție de interese să cauți voturi decât să vezi o predictibilitate. Aș interveni și aș sta lângă guvern și nu aș lua numai părțile bune. Există și această tentație, mai ales la primul mandat. Dacă e ceva rău, e guvernul, eu sunt președintele, eu le-am spus. Nu cred că mai avem timp de pierdut. Următorii cinci ani vor fi din punctul meu de vedere cruciali pentru România”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

MAE, atenţionare de călătorie în Belgia, pentru români, din cauza unei greve a personalului aeroportuar / Decolările, anulate marţi pe aeroportul Bruxelles-Charleroi

VIDEO Marcel Ciolacu, despre furie și extaz: ‘Mă mai enervez, ca tot omul. Înjur la fotbal!’