Un nou scandal încinge spiritele în lumea sportivă. ‘Aia, Bărbosu, e un jeg de om’. Alina Alexoi, jurnalistă la TVR și comentator sportiv, pedepsită

Conform Paginademedia.ro, în urma unui eveniment petrecut anul trecut, la Campionatul Mondial din Belgia, decizia a fost comunicată de Federaţia Română de Gimnastică Televiziunii Române, dar a fost făcută publică şi pe pagina de Facebook a instituţiei.

„Federaţia Română de Gimnastică vă aduce la cunoştinţă deciziile Federaţiei Internaţionale de Gimnastică (FIG) şi European Gymnastics (EG) de a o suspenda pe jurnalista Alexoi Alina din toate acţiunile FIG si EG, bazate pe rezultatele anchetei şi propunerile înaintate de către Gymnastics Ethic Foundation (GEF).

Ca urmare, în calitate de membru afiliat, Federaţia Română de Gimnastică anunţă suspendarea doamnei Alexoi Alina din toate acţiunile şi activităţile FRG organizate în relaţie cu toţi membrii noştri afiliaţi.

Această suspendare va rămâne activă până la primirea unor noi rezoluţii din partea Federaţiei Internaţionale de Gimnastică- FIG & European Gymnastics- EG”, se arată în mesajul Federaţiei Române de Gimnastică.

”Nu a existat încă nicio anchetă. Ca să existe o decizie, trebuie să existe şi o anchetă. Atât pot să vă spun”, a fost prima reacție a Alinei Alexoi, conform Golazo.ro.

Scandalul a pornit de la Mondialele din Belgia din 2023 după ce fosta mare gimnastă Cătălina Ponor, aflată acolo ca reprezentant al Comisiei sportivilor din cadrul FIG, fără funcţie oficială în delegaţia României, a încercat să-i dea un sfat Anei Bărbosu, medaliată cu bronz pentru România la Jocurile Olimpice 2024.

”Dacă nu înveţi să-ţi întinzi picioarele, o să-ţi declaseze săritura. N-ai învăţat asta până acum?”, ar fi spus Cătălina Ponor, fapt care l-a deranjat pe antrenorul lotului, Patrick Kiens.

Acesta a reclamat incidentul la Donatella Sacchi, supervizorul antrenamentului. Îndepărtată din preajma gimnastelor tricolore, Cătălina Ponor i-a transmis acest lucru comentatoarei Alina Alexoi, care ar fi început să se plângă de comportamentul Anei.

Ulterior, după ce Bărbosu a refuzat să-i acorde un interviu în zona mixtă, Alexoi s-a enervat şi a comentat de faţă cu toţi jurnaliştii: ”Aia, Bărbosu, e un jeg de om!”.

Alexander Zverev a debutat cu dreptul la turneul ATP 500 de la Viena

Preşedintele Klaus Iohannis, vizită în Muntenegru – Consultări cu preşedintele Jakov Milatović / Agenda discuţiilor