Argeş: Zeci de percheziţii în dosare de evaziune fiscală, înşelăciune şi fals informatic

Poliţiştii din Argeş efectuează, marţi dimineaţă, 32 de percheziţii în dosare care vizează infracţiuni de evaziune fiscală, înşelăciune şi fals informatic.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, dosarele ofiţerilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au loc în cadrul operaţiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Patru percheziţii domiciliare sunt efectuate într-un dosar penal de evaziune fiscală, aflat în urmărire penală proprie a Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

„Din verificări a rezultat că o persoană, în perioada 2021 – 2023, ar fi comercializat prin intermediul magazinelor proprii mărfuri alimentare şi nealimentare, fără a înregistra în actele contabile veniturile realizate, valoarea prejudiciului fiind de 40.000 de lei”, se arată în comunicat.

Alte şapte percheziţii domiciliare sunt efectuate într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals informatic, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni. Din cercetări a reieşit că, în luna mai, o persoană ar fi indus în eroare mai multe persoane fizice şi juridice privind efectuarea unor servicii de transport, însuşindu-şi bunurile pe care trebuia să le livreze, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 76.000 de euro.

„15 percheziţii domiciliare sunt efectuate într-un dosar penal de evaziune fiscală, aflat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş. Din verificări a rezultat că o persoană, în perioada 2019 -2022, în calitate de administrator, ar fi ascuns sursa impozabilă sau taxabilă şi ar fi omis evidenţierea în actele contabile ale societăţii veniturile realizate, valoarea prejudiciului fiind de 366.000 de lei”, se mai menţionează în comunicat.

De asemenea, şase percheziţii sunt efectuate într-un dosar aflat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, privind comiterea infracţiunii de înşelăciune. Două persoane, în calitate de şoferi angajaţi la o societate comercială, ar fi indus în eroare două firme cu privire la efectuarea unor servicii de transport, însuşindu-şi bunurile pe care urmau să le livreze, valoarea prejudiciului cauzat fiind de aproximativ 450.000 de lei, precizează reprezentanţii IPJ Argeş. AGERPRES/(AS – autor: George Onea, editor: Irina Poenaru, editor online: Ada Vîlceanu) 

Sursa: www.agerpres.ro

Volumul „Patriot”, memoriile disidentului rus Aleksei Navalnîi, lansat în limba română/ VIDEO

Reprezentant PAID, către gălăţenii afectaţi de inundaţii: Mai sunt 26 de zile în care, legal, puteţi anunţa o daună