Breaking: Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a câștigat procesul cu ANI

„1409/2/2023 – Cu unanimitate: Respinge cererea de suspendare a judecării cauzei până la soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate de către Curtea Constituţională, ca nefondată. Respinge excepţia lipsei de interes a recursului incident, ca nefondată. Cu majoritate: Respinge recursul principal declarat de recurenta-pârâtă Agenţia Naţională de Integritate împotriva Sentinţei civile nr. 1414 din data de 21 septembrie 2023 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a Contencios Administrativ şi Fiscal, ca nefondat. Cu unanimitate: Respinge recursul incident declarat de recurentul-reclamant Dan Nicuşor Daniel împotriva Sentinţei civile nr. 1414 din data de 21 septembrie 2023 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a Contencios Administrativ şi Fiscal, ca nefondat. Definitivă.

Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, conform art. 402 din Codul de procedură civilă, astăzi, 22 octombrie 2024. Cu opinia separată a doamnei judecător V. Dumitrache, în sensul admiterii recursului principal declarat de recurenta-pârâtă Agenţia Naţională de Integritate împotriva Sentinţei civile nr. 1414 din data de 21 septembrie 2023 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a Contencios Administrativ şi Fiscal, casării în parte a sentinţei recurate şi respingerii cererii de chemare în judecată formulate iniţial, ca nefondată”.

Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul, Prefectura și Curtea de Conturi în luna februarie privind situația de incompatibilitate și conflict de interese în care s-ar fi aflat primarului Municipiului București, Nicușor Dan. Într-un comunicat, ANI transmitea că în perioada mandatului de primar general, Nicușor Dan ar fi deținut și alte funcții de conducere în patru instituții sau servicii, fără mandat de reprezentare, încălcând astfel legea privind incompatibilitățile. Nicușor Dan ar fi deținut funcții simultan în Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, Administrația Străzilor București, ALPAB și Centrul Cultural Expo Arte.

 

 

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

Sebastian Burduja spulberă panica: România trece iarna cu gazele din depozite. Vor fi și plafonări

VIDEO Nicolae Ciucă, semnal puternic către PSD: Luăm în considerare să intrăm la guvernare cu toate forțele de dreapta care intră în Parlament