Valencia, pentru prima oară în postura de codaşă în ultimii 70 de ani

Bilanţul lui Valencia, antrenată de Ruben Baraja, în primele zece etape din La Liga este o victorie, trei egaluri şi şase înfrângeri, cu un golaveraj de 7-16.

Un start atât de slab l-a mai înregistrat Valencia în sezonul 1957/1958, când ocupa ultimul loc, al 16-lea, cu cinci puncte, fără victorie, după primele zece etape.

Acea echipă a reuşit să întoarcă situaţia şi a încheiat campionatul pe poziţia a patra, lucru care a fost posibil datorită, în mare măsură, performanţelor portarului Goyo, care a primit cele mai puţine goluri, şi atacantului Ricardo Alos, co-golgheter al competiţiei alături de Manuel Badenes (Valladolid) şi Alfredo Di Stefano (Real Madrid), toţi cu câte 19 goluri.

Ultima dată când Valencia a retrogradat în liga secundă, la finalul sezonului 1985/1986, echipa era pe locul opt cu 11 puncte după primele zece etape, cu patru victorii, care atunci valorau două puncte.

Cel mai slab sezon al ”Liliecilor” din ultima perioadă a fost 1997/1998, când Valencia era pe locul 17 cu doar 8 puncte după zece etape. Echipa a terminat pe o poziţie confortabilă, a 9-a, cu 55 de puncte, la 11 distanţă de locurile retrogradabile, la final de campanie.

Bayer Leverkusen se aşteaptă ca antrenorul Xabi Alonso să plece la finalul sezonului (presă)

Jucătoare din 24 de ţări cer FIFA să rupă un parteneriat cu o firmă saudită