VIDEO Ciolacu, anunț pentru sportivii cu performanțe. Cazul lui Duckadam care nu are bani de medicamente aduce o lege care va garanta sportivilor un venit lunar

Ciolacu a precizat că o lege în acest sens ar urma să fie adoptată până la finalul anului.

„Trebuie să creăm o regulă. Dacă ai venituri foarte mici după ce ai fost un mare campoin (…). Astăzi o să aibă vicepremierul o întâlnire cu mai multe persoane din sport. Trebuie găsită o regulă care să fie pentru toată lumea, nu ceva excepțional. Nu mai suport cuvântul excepție.

Întotdeauna noi am guvernat după cuvântul excepție. Ele trebuie să fie reguli. Dar trebuie intrevenit cu adevărat cât se poate de repede. Indiferent de nume, pentru că sunt sporturi pe care le iubim mai mult și alte sporturi pe care nu.

Trebuie o regulă și un minimum garantat. Când ai ajuns la o asemenea performanță, acesta e minimul pe care statul ți-l garantează.”, a declarat Marcel Ciolacu pentru Fanatik.

Referitor la suma pe care sportivii cu performanțe ar putea-o lua garnatat de la stat, premierul nu a vrut să vehiculeze vreo sumă până nu se vor finaliza discuțiile, însă a precizat că 5000 de lei este puțin.

„E puțin 1.000 de euro, în momentul acesta salariul minim îl facem 800 de euro. Dacă eu dau o sumă greșesc. (…) Pentru toți campionii trebuie să vii cu un sistem de echitate. (…) Sper mai repede decât ne așteptăm (să fie adoptată o lege n.r.), anul acesta categoric”, a punctat șeful Executivului.

Sursa: www.stiripesurse.ro

VIDEO Momentul în care Marcel Ciolacu a fost huiduit: ‘Cei care te pupau din jur se retrăgeau’

VIDEO Marcel Ciolacu îi critică pe primarii care se cred patroni de club: ‘La Gigi sunt bani privați, pe tine te-a ales lumea să faci școli’