Aerul din București a devenit periculos odată cu răcirea vremii – Cele mai afectate zone din Capitală

„Sezonul rece a debutat cu o creștere a concentrațiilor de particule in suspensie PM 10 și PM 2.5. Creșterea a avut loc pe timpul nopții pe fondul unui calm atmosferic total ce a inceput la ora 18 si continuă până in prezent. Temperaturile scăzute au determinat începerea încălzirii rezidențiale cu lemne, in special în zonele periferice ale Bucureștiului și în județul Ilfov, concentrațiile de particule crescând treptat datorită condițiilor proaste de dispersie”, arată APM București.

Conform instituției, depășiri ale valorilor limita zilnice pentru PM 10 s-au inregistrat la stațiile B11- Bragadiru, B15- Colentina, B16- Bd Basarabia, B23- Giulești și B27 Voluntari, ultima dintre cele enumerate având și cea mai ridicată concentrație medie zilnică (56.5 micrograme/mc față de valoarea limită 50 micrograme/mc).

Reprezentanții APm arată că rezultatele au fost comunicate imediat Gărzii Naționale de Mediu.

„Până la această oră nu au fost furnizate informații privind existența altor surse de poluare decât cea menționată. Concentrațiile de PM 2.5 (având valoare limită doar pentru media anuală), deși mai scăzute decât cele de PM 10, au generat indici de calitate ‘rău’ și ‘foarte rău’ la majoritatea stațiilor de monitorizare”, mai transmite APM București.

Sursa: www.stiripesurse.ro

VIDEO Accident cu trei TIR-uri, lângă București: O persoană este încarcerată, pompierii au adus roboții – UPDATE

Preşedintele AUR, George Simion, confirmă suma de 60.000 de euro cerută candidaţilor la parlamentare: Aşa este conceput sistemul electoral din România, candidaţii suportă aceste cheltuieli / Banii, viraţi în contul partidului şi raportaţi la AEP