Legea privind majorarea cotei de participare a României la Fondul Monetar Internaţional – promulgată

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, Legea pentru acceptarea majorării cotei de participare a României la Fondul Monetar Internaţional, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Potrivit legii, cota de participare a României la FMI va creşte de la 1.811,4 milioane DST (Drepturi Speciale de Tragere), cât este în prezent, la 2.717,1 milioane DST. Diferenţa de 905,7 milioane DST va fi achitată de Banca Naţională a României.

De asemenea, şeful statului a semnat şi decretul privind supunerea spre ratificare Parlamentului a Acordului de împrumut (Cel de-al doilea împrumut pentru politici de dezvoltare privind managementul riscurilor de dezastre, cu opţiune de amânare a tragerii până la apariţia unei catastrofe) dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, semnat la Bucureşti, la 2 octombrie 2024 (E 216 din 9 octombrie 2024).

Guvernul a aprobat, în şedinţa din 9 octombrie, proiectul de lege pentru ratificarea acestui Acord. AGERPRES/(AS – autor: Alina Novăceanu, editor: Florin Marin, editor online: Andreea Lãzãroiu)

Sursa: www.agerpres.ro

Împrumut G7 pentru Ucraina – Marea Britanie contribuie cu 2,71 miliarde de euro

Fotbal: Lille joacă ”atrăgător şi cu mult curaj”, spune antrenorul Simeone (Atletico Madrid)