Galați: Spitalul Județean își îmbunătățește dotările cu un scintigraf de ultimă generație pentru depistarea afecțiunilor oncologice

Noul echipament pentru investigaţii SPECT-CT a fost adus deja la Spitalul Judeţean şi urmează să fie montat cât de curând, afirmă preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, potrivit unui comunicat de presă remis marţi de instituţie.

„Spaţiul unde va funcţiona echipamentul este aproape gata, totul fiind practic refăcut de la zero – consolidare, recompartimentare, climatizare, uşi de plumb, instalaţii electrice, termice şi sanitare noi. Noul scintigraf, care combină medicina nucleară cu radiologia, ajută foarte mult la diagnosticarea unei game largi de afecţiuni – oncologice, ortopedice, renale, cardiace, endocrinologice, reumatismale etc. Ce înseamnă asta pentru oameni? Diagnostice mai precise, tratamente mai bine direcţionate şi şanse mai mari de vindecare”, a declarat preşedintele CJ Galaţi.

Noul echipament care oferă imagini de înaltă rezoluţie şi ajută la reducerea timpului necesar pentru obţinerea şi interpretarea rezultatelor are o valoare de peste un milion de euro.

STUDIU – Ce fel de carne preferă românii

Referendum în Republica Moldova – Ilan Șor amenință cu proteste