O femeie care s-a dat drept medic a făcut operaţii estetice şi tratamente de întinerire într-un cabinet neautorizat / Poliţiştii au deschis dosar penal

O femeie din Timişoara care s-a dat drept medic a făcut operaţii estetice şi tratamente de întinerire într-un cabinet neautorizat. Poliţiştii i-au deschis dosar penal pentru exercitarea fără drept a unei profesii

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, sub coordonarea unor procurori de la Parchetul Curţii de Apel Timişoara, au făcut, marţi, două percheziţii în municipiul Timişoara, la locuinţa şi la cabinetul unei femei cercetate pentru exercitarea fără drept a unei profesii.

În urma cercetărilor desfăşurate, anhetatorii au stabilit că o femeie din Timişoara ar fi făcut intervenţii de estetică, remodelare şi întreţinere corporală, fără a fi autorizată pentru acest lucru.

„Într-un spaţiu neautorizat şi neadecvat, aceasta ar fi efectuat tratamente de rejuvenare cu fillere (acid hialuronic), toxină botulinică (botox), mezoterapie, topire de grăsime cu diferite substanţe speciale, pentru care legea prevede calitatea de medic cumulată cu o competenţă specială recunoscută, femeia neavând absolvită nicio facultate de medicină şi nefiind activă în niciun colegiu al medicilor din România”, precizează poliţia Română.

Având în vedere concluziile cercetărilor, au fost făcute două percheziţii la locuinţa şi la un presupus cabinet medical al timişorencei.

Poliţiştii au ridicat, pentru continuarea cercetărilor şi probarea faptelor, mostre de instrumentar medical şi de substanţe specifice intervenţiilor estetice.

Telefoane mai performante: Qualcomm lansează Snapdragon 8 Elite

China desfăşoară exerciţii militare cu muniţie reală în apropiere de Taiwan după ce Xi cere armatei să se pregătească de război