AUR tocmai a primit cea mai dură lovitură din această campanie. Reacție furibundă a lui George Simion

”Suntem în tribunale, suntem în curţile de apel, fără un motiv justificat pentru care se cere scoaterea noastră din cursa electorală. Însă, ieri s-a mai întâmplat un lucru, un lucru la care nu ne-am fi aşteptat niciodată. AUR este scos din secţiile de vot pentru diaspora printr-o tragere la sorţi aranjată, contrafăcută. Reprezentantul nostru din Birou Electoral pentru Străinătate a fost anunţat la această tragere la sorţi cu jumătate de oră înainte ca ea să aibă loc şi reprezentantul AUR nu a participat la această tragere la sorţi”, a spus preşedintele AUR, potrivit unui comunicat oficial.

George Simion a adăugat că lipsa reprezentanţilor AUR din secţiile de vot din străinătate pentru turul 1 şi turul 2 al alegerilor prezidenţiale este „un nou atac al sistemului împotriva noastră”.

„Sunt candidatul care are una dintre cele mai mari şanse să intre în turul 2 şi îi întreb pe toţi reprezentanţii PSD, PNL, USR, UDMR cum credeţi că îmi pot apăra corect şansele atâta timp cât nu mi se admit membrii AUR în secţiile de vot din diaspora”, a spus liderul AUR.

Acesta a cerut revenirea asupra deciziei emise de Birou Electoral pentru Străinătate.

„Văd că Ministerul Afacerilor Externe deja îndeamnă ambasadele şi consulatele să publice această decizie. Am contestat-o. Aşteptăm decizia Biroului Electoral Central să facă dreptate şi să repete tragerea la sorţi cu participarea reprezentantului AUR şi ţinând cont de partidele parlamentare. Pentru că partidele parlamentare, cele care au cele mai mari şanse la aceste alegeri, trebuie să fie reprezentate şi să facă parte din birourile electorale pe secţiile de vot din străinătate. Este anormal, suntem reprezentaţi la alegerile parlamentare şi nu sunt admişi reprezentanţii noştri în diaspora”, a completat George Simion.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Sibiu: Tânărul care a furat o maşină, pe care a condus-o fără permis şi sub influenţa substanţelor psihoactive, provocând un accident soldat cu răniţi, arestat preventiv

Negocierile de pace atârnă de rezultatul alegerilor din SUA. Volodimir Zelenski: Donald Trump și Kamala Harris ‘vor putea face ceva’