Confederaţia africană de fotbal a plătit compensaţii de 50 milioane dolari unei firme de marketing

Confederaţia africană de fotbal (CAF) a acceptat să plătească suma de 50 milioane dolari după un acord extrajudiciar cu fosta companie de marketing Lagardere Sports, după ce a anulat brusc un acord pe teren lung, scrie Reuters.

Compania franceză a dat în judecată CAF şi a cerut despăgubiri după ce acordul lor de 10 ani în valoare de un miliard de dolari a fost anulat brusc în 2019.

Lagardere Sports a deţinut drepturile de marketing, sponsorizare şi televiziune pentru toate competiţiile CAF timp de două decenii, dar CAF a spus că trebuie să anuleze contractul după ce două hotărâri judecătoreşti au constatat că acordul a fost încheiat fără o licitaţie adecvată.

Compania, cunoscută acum sub numele de Lagardere Unlimited, a ajuns însă la o înţelegere cu CAF, care a plătit despăgubirile de 50 milioane dolari în două tranşe egale, ultima dintre acestea fiind achitată la sfârşitul anului trecut, a declarat vicepreşedintele comitetului de finanţe al CAF, Andrew Kamanga.

Preşedintele CAF, Patrice Motsepe, a declarat la Congresul CAF din Etiopia că organizaţia a obţinut un profit de 72 de milioane de dolari din finala Cupei Africii pe Naţiuni disputată în acest an în Cote d’Ivoire, o creştere semnificativă faţă de profitul de 4 milioane de dolari la ediţia 2021 din Camerun.

CAF a declarat că preconizează un venit de aproape 150 de milioane de dolari pentru anul financiar 2024-2025, cu cheltuieli de 138,2 milioane de dolari. Aproximativ 30% din buget va fi cheltuit pentru programe de dezvoltare şi contribuţii la cele 54 de federaţii ale CAF.

Congresul CAF a aprobat o propunere de a acorda fiecărui preşedinte de federaţie un salariu anual de 50.000 dolari, din contribuţia anuală de 400.000 dolari.

Motsepe, care este aşteptat să candideze pentru un nou mandat anul viitor, a declarat că doreşte creşterea veniturilor fotbalului african la un 1 miliard de dolari în următorii opt ani. El a mai spus că va avea loc o revizuire a regulilor privind tratamentul echipelor vizitatoare, după ce echipa naţională a Nigeriei a fost ţinută pe un aeroport libian o jumătate de zi înainte de un meci programat săptămâna trecută în Liga Naţiunilor Africii.
AGERPRES/(AS/autor: Teodor Ciobanu, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Anda Badea)

Sursa: www.agerpres.ro

Comisia Europeană ia măsuri pentru a ajuta statele membre, inclusiv România, să se redreseze după dezastrele climatice

SUA impun noi sancţiuni Rusiei vizând ”intermediari din ţări terţe” care-i furnizează ”piese esenţiale armatei”, anunţă Janet Yellen în timpul reuniunilor anuale ale FMI şi BM de la Washington