Festivalul „Oltenii şi restu’ lumii” – trei zile de umor, spectacole şi tradiţii, în weekend, la Slatina

Festivalul, ajuns la ediţia cu numărul 28, este organizat de Primăria Slatina şi Consiliul Judeţean Olt, cât şi de instituţii de cultură coordonate de cele două administraţii şi se va desfăşura în Parcul Tineretului.

Arena umorului va fi cadrul pentru concursurile de bancuri, epigrame, de mâncat praz, cât şi pentru cel de tras pe sfoară, iar pentru ateliere de meşteşuguri populare este amenajat un târg al meşterilor populari tradiţionali având invitaţi deţinători ai titlului de Tezaur Uman Viu, care vor susţine demonstraţii pentru pentru public.

În cele trei zile de festival, pe scenă vor urca copii talentaţi şi dansatori de la Palatul Copiilor Adrian Băran, Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Olt şi Clubul de dans modern MGV Slatina.

Serile festivalului vor oferi publicului spectacole de umor şi concerte ale unor artişti consacraţi, astfel că vineri seara va urca pe scenă Radu Pietreanu, urmat de Horia Brenciu & Band, sâmbătă vor concerta Nicoleta Nucă şi Holograf, iar duminică vor urca pe scenă Clejanii.

Într-un cadru cu tematică de sezon, vor fi amplasate şi standuri pentru gastronomie oltenească autentică, organizatorii festivalului promiţând că Parcul Tineretului se va umple de „culoare, veselie şi bucurie”.

Circulaţia pe DN 11, blocată după ce o cisternă s-a răsturnat

O primă infecţie cu noua variantă mpox, clada 1b, confirmată în Germania