Scenariu avansat de liberali: PSD va muta 10-20 de voturi/secție pentru Simion | Ponta și Țuțuianu neagă ‘planul Hrebenciuc’

„PSD a lansat în organizațiile sale, oficial, strategia ‘planul Hrebenciuc’, adică mutarea a 10-20 de voturi/secție de votare pentru Simion” cu scopul de a repeta situația de la alegerile prezidențiale din 2000 „când candidatul PRM a fost împins în turul al doilea pentru a facilita victoria lui Iliescu”, a scris Muraru.

„Sunt aproape 19.000 mii de secții de votare în România iar 20 de voturi pe secție de votare pentru candidatul AUR, girate numai de PSD, însumează 380 de mii de voturi. De ce cred în acest scenariu? Pentru că singura variantă în care Marcel Ciolacu ar ieși președinte în turul al doilea este doar în cazul unei confruntări cu George Simion”, a adăugat liderul PNL Iași.

Muraru a menționat marți, la Realitatea PLUS, că Viorel Hrebenciuc „este în acest moment în echipa de oameni care îi dau consultanță lui Ciolacu și este în echipa de campanie a PSD” și că PSD ar fi testat deja planul la alegerile din această vară când ar fi oferit UDMR-ului voturi în județele din Sud și în zona Moldovei.

Victor Ponta: E chiar prostie!

Fostul premier Victor Ponta, candidat PSD la Camera Deputaților, a reacționat marți spunând că afirmațiile lui Muraru sunt o prostie, după ce liderul PNL Iași a susținut și că un rol important în noul „plan Hrebenciuc” de la PSD l-ar avea fostul premier Victor Ponta „care este în continuare unul din canalele principale de comunicare PSD – AUR și văzut în multiple instanțe la masă cu Simion”.

  • „Salvati Ostasul Ciuca este un film prost – iar Muraru și alți ‘inteligenți’ de la PNL mai tare îl termină! Dacă Muraru ar tăcea – poate ar crede lumea că e deștept / cum vorbește ne lămurim că e la fel ca Ciucă! (…) Să te plângi că îi dă PSD voturi lui Simion e chiar prostie! Pe lângă faptul că nu există nicio dovadă – de ce să dea PSD altcuiva voturile sale? (…) si ocupați-vă să aduceți voi voturi pentru Ciucă! Dacă tot muriți de grija PSD și a lui Simion o să ajungeți cu Ciucă pe locul 5!”, a scris marți, Ponta, pe Facebook.

Secretarul general adjunct al Guvernului, Adrian Ţuţuianu (PSD), a spus și el, marți, într-o intervenție la Realitatea PLUS, că scenariul susținut de Muraru sfidează logica.

  • „Nu există argumente, singurul argument real din toată povestea asta este că fiind moștenitori ai lui Băsescu, probabil de acolo le-a venit ideea să scoată un asemenea subiect pe piață. Sunt lozinci. 400.000 de voturi să le piardă PSD și să le ducă către AUR este o aberație, asta înseamnă 5% din totalul voturilor exprimate și ar însemna câteva zeci de posturi de deputat și senator. De ce am face noi asta? Deci sfidează logica chestiunea asta. Dl Hrebenciuc nu este în nicio campanie la PSD, este lucru cert, e tot o prostie spusă așa. Iar că Ponta s-a văzut cu Simion acum un an și au băut o cafea este o aiureală”, a declarat Țuțuianu.

În 2009, presa centrală a relatat că organizațiile PD-L ar fi primit ordin să ofere câte 10 voturi/secție pentru fiica președintelui Traian Băsescu, Elena Băsescu, astfel încât aceasta să fie aleasă europarlamentar.

Mircea Geoană și-a updatat site-ul cu funcții pentru persoanele cu dizabilități

Proiect în Parlament: Se modifică controversatul SGR. Oamenii ar putea evita cozile nesfârșite