Agenția ONU pentru refugiați palestinieni solicită un armistițiu temporar pe fondul situației umanitare critice

Philippe Lazzarini, șeful agenției de ajutor UNRWA, a declarat că situația umanitară a ajuns într-un punct critic, cu cadavre abandonate pe marginea drumurilor sau îngropate sub grămezile de moloz. „În nordul Gazei, oamenii abia așteaptă să moară” – a spus el într-o declarație pe platforma de socializare X. „Se simt părăsiți, fără speranță și singuri”. „Solicit un armistițiu imediat, chiar dacă pentru doar câteva ore, pentru a permite trecerea umanitară în siguranță a familiilor care doresc să părăsească zona și să ajungă în locuri mai sigure” – a spus el.

Apelul a venit în momentul în care secretarul de stat american Antony Blinken a sosit în Israel pentru discuții în care i-a îndemnat pe liderii săi să valorifice uciderea de către armată a liderului Hamas, Yahya Sinwar, și să pună capăt războiului care durează de un an. Sinwar a fost liderul grupării militante palestiniene care conduce Fâșia Gaza.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Cluj – Napoca dă o nouă lovitură de proporții pe piața imobiliară, după explozia uriașă a prețurilor apartamentelor

Gerard Piqué rupe tăcerea după doi ani de la despărțirea de Shakira: ‘Adevărul despre ce s-a întâmplat nu a fost spus aşa cum s-a întâmplat’