Încă o fostă mare fabrică din perioada comunistă lasă loc unor magazine Kaufland și Lidl

În paralel, familia Dobra pregătește documentele pentru un nou complex comercial în Ciolpani, susținut de retailerul Penny, pe un teren de 9.800 de metri pătrați. Complexul va include un magazin Penny de 1.400 de metri pătrați și o galerie comercială, beneficiind de 106 locuri de parcare.

Familia Dobra, cunoscută pentru dezvoltarea mai multor unități Kaufland și Lidl în România, a achiziționat terenul de la Energomontaj în 2021, pentru aproximativ 10 milioane de euro, după ce au demolat cele 10 construcții industriale de pe cele 6,2 hectare de teren. Interesant este faptul că, la doar un kilometru distanță, Kaufland și Lidl operează deja două magazine pe locul fostei fabrici Energo-Reparații.

Proiectele din București și Ciolpani reprezintă doar o parte din activitățile extinse ale familiei Dobra, care a investit și în alte domenii. Printre acestea se numără producția de sucuri prin compania Juice Master și implicarea în afaceri vinicole, după achiziționarea unei părți din producătorul de vin Domeniile Boieru. De asemenea, familia Dobra este asociată în proiectul de 200 de milioane de euro Estoria City, un complex multifuncțional ridicat pe locul fostei fabrici Policolor din estul Bucureștiului.

Tendințele din retail și imobiliare continuă să evolueze în România, cu numeroși antreprenori români implicați în dezvoltarea de proiecte comerciale, în timp ce piața va absorbi un stoc nou de 170.000 de metri pătrați în 2024. Pe lângă București, orașe mai mici precum Curtea de Argeș, Crevedia și Moinești sunt de asemenea vizate pentru dezvoltări viitoare, mai notează sursa citată.

content-image

Sursa: www.stiripesurse.ro

Kim Jong Un vizitează bazele de rachete

‘Vineri mă întâlnesc cu Burleanu’. Dezvăluiri incredibile ale lui Gigi Becali. Va primi o sumă uriaşă de bani