Ciolacu: Am văzut anumiţi politicieni disperaţi să inventeze scenarii iresponsabile despre cum Rusia va profita la alegerile prezidenţiale. Să fie clar, cât timp voi fi premier, nu va exista vreo imixtiune a Rusiei în procesul electoral de la noi!

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că a văzut în urmă cu o zi anumiţi politicieni disperaţi să inventeze scenarii iresponsabile despre cum Rusia va profita la alegerile prezidenţiale, el dând asigurări că, atâta timp cât va fi premier, nu va exista vreo imixtiune a Rusiei în procesul electoral de la noi. Reacţia premierului a venit după ce candidatul PNL la prezidenţiale, liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat marţi că în acest moment, se încearcă foarte mult ca în turul 2 să intre liderul PSD şi liderul AUR şi că este din păcate şi dorinţa Rusiei.

”Am văzut ieri anumiţi politicieni disperaţi să inventeze scenarii iresponsabile despre cum Rusia va profita la alegerile prezidenţiale din România. Să fie clar, cât timp voi fi premier, nu va exista vreo imixtiune a Rusiei în procesul electoral de la noi!”, a declarat premierul Ciolacu.

”Dimpotrivă, facem tot ce putem ca să diminuăm influenţa Rusiei în regiune. Iar cel mai bun mod este să aprobăm azi noi măsuri de sprijin pentru Republica Moldova, în domeniul energiei şi al infrastructurii rutiere” a mai spus premierul cu referire la declaraţiile preşedintelui PNL.

Şeful Executivului a arătat că ”susţinerea guvernului pro-european de la Chişinău şi a preşedintei Maia Sandu este marea noastre prioritate”.

”Ştiu sigur că Rusia înţelege asta cu claritate din acţiunile României din ultima vreme”, a mai afirmat Ciolacu.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, despre transferarea de voturi de la PSD către partidul lui George Simion, AUR, acuzaţie lansată de liderul PNL Iaşi, Alexandru Muraru, că în acest moment, se încearcă foarte mult ca în turul 2 să intre liderul PSD şi liderul AUR, el precizând că este opţiunea şi dorinţa PSD, ştiind că doar în această formulă ar putea să câştige

El a precizat că este în momentul de faţă o evidenţă, ceea ce s-a forţat la nivelul deciziei CCR, prin eliminarea Dianei Şoşoacă din cursa pentru preşedinţie. ”Din păcate, după toate cele ce vedem că s-a întâmplat şi în Republica Moldova, nu este doar dorinţa lor, este şi dorinţa Rusiei”, a completat Ciucă.

Ciolacu: Anul viitor, românii plătesc aceleaşi impozite pe proprietate

Marcel Ciolacu: Continuăm să investim în dezvoltarea Portului Constanţa, obiectiv strategic al României. Ţinta este transformarea lui într-un hub logistic la Marea Neagră / Finanţare pentru două mari proiecte feroviare, de peste 320 de kilometri