Companiile Reţele Electrice cumpără transformatoare în valoare de circa 55 milioane lei pentru proiectele de modernizare a reţelei

Cele trei companii Reţele Electrice au iniţiat o licitaţie publică pe platforma SEAP, în valoare maximă cumulată de circa 55 milioane lei (fără TVA), pentru achiziţia de transformatoare din medie tensiune în joasă tensiune, astfel încât să îşi poată desfăşura proiectele de modernizare care să sporească rezilienţa şi fiabilitatea reţelelor electrice de distribuţie.

„Prin această achiziţie, ne dorim să ne asigurăm că reţeaua noastră electrică va deveni mai rezilientă pe termen lung. Pe lângă modernizarea reţelei, aceste transformatoare vor contribui la creşterea capacităţii reţelei de a integra surse regenerabile de energie”, a declarat Mihai Peşte, director general al companiilor Reţele Electrice, citat într-un comunicat remis, miercuri, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, aceste transformatoare vor înlocui echipamentele vechi şi vor aduce îmbunătăţiri semnificative atât în ceea ce priveşte calitatea energiei distribuite, stabilitatea reţelei, cât şi în reducerea consumului propriu tehnologic. Odată instalate, ele vor permite o distribuţie mai eficientă a energiei electrice, contribuind astfel la scăderea costurilor operaţionale, reducerea numărului de întreruperi din reţea, îmbunătăţind funcţionarea de ansamblu a sistemului.

„Unul dintre criteriile de selecţie, din caietul de sarcini, este factorul de sustenabilitate, subliniind încă o dată angajamentul companiei de a proteja mediul înconjurător. Astfel, ofertanţii care pot aduce materialele ambalate prietenos cu mediul, pot primi puncte în plus, pe baza grilei de evaluare. Contractul va avea o perioada de valabilitate de 2 ani”, se menţionează în comunicat.

Companiile Reţele Electrice operează reţele cu o lungime totală de circa 134.000 de kilometri în trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie, şi dezvoltă un program de investiţii pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor, siguranţa şi performanţa reţelelor şi implementarea locală a standardelor de mediu ale grupului PPC. Reţelele electrice operate de către cele trei companii Reţele Electrice numără 289 de staţii de transformare şi peste 25.000 de posturi de transformare. AGERPRES/(AS-editor: Nicoleta Gherasi, editor online: Ada Vîlceanu) 

Sursa: www.agerpres.ro

DEER organizează, în perioada 13-14 noiembrie, la Cluj, a doua ediţie a Forumului de Securitate Cibernetică în Energie

ITM Bucureşti derulează, până la sfârşitul anului, o campanie de informare privind eliberarea adeverinţelor de vechime