Coreea de Sud va informa săptămâna viitoare NATO cu privire la sprijinul militar al Coreei de Nord pentru Rusia în Ucraina

Secretarul general al NATO, Mark Rutte, a subliniat urgenţa situaţiei marţi, în timpul unei conferinţe de presă cu premierul estonian Kristen Michal, precizând că subiectul principal al discuţiilor va fi acela menit să clarifice dacă Phenianul a trimis într-adevăr trupe în Rusia pentru a fi desfăşurate în Ucraina.

Rutte a declarat că o astfel de acţiune ar constitui o escaladare semnificativă în război.

Vineri, serviciile de informaţii al Coreei de Sud (NIS) au acuzat armata nord-coreeană că a trimis deja 1.500 de soldaţi în Rusia pentru antrenament, în scopul de a fi desfăşuraţi ulterior în Ucraina.

În total, potrivit NIS, Coreea de Nord a decis să trimită circa 12.000 de soldaţi, inclusiv unităţi speciale, pentru a spijini Rusia.

În timpul conferinţei de presă susţinute marţi seara la Tallin, Rutte a spus că el nu poate confirma deocamdată nicio implicare activă a unor soldaţi nord-coreeni în războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Oricum, a adăugat el, Seulul va oferi cele mai noi informaţii la începutul săptămânii viitoare.

VIDEO Hoții care au furat un seif cu bani și aur din București, săltați din județul Timiș

Premieră în NBA: LeBron şi Bronny James, împreună pe teren la un meci din sezonul regulat -Este primul duo tată-fiu care face acest lucru