Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti: Şase persoane, plasate sub control judiciar într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul construcţiilor

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti anunţă, miercuri, că şase persoane au fost plasate sub control judiciar într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul construcţiilor. Pentru obţinerea de date şi probe, poliţiştii şi procurorii au făcut 28 de percheziţii pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov şi Dâmboviţa.

”Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice,  au efectuat, în cursul zilei de 21.10.2024, un număr de 28 percheziţii domiciliare  pe raza  mun. Bucureşti şi a judeţelor Ilfov/Dâmboviţa, la  domiciliile  a  8  persoane  suspecte  şi la  sediile  unor societăţile  comerciale, în cadrul unui dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în domeniul construcţiilor”, a transmis, miercuri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Potrivit procurorilor, au fost identificate şi ridicate documente şi înscrisuri utile cauzei, precum şi suma de 23.500 lei, în vederea continuării cercetărilor şi recuperării pagubei produse la bugetul statului.

”Prin ordonanţa  din data de  22.10.2024  a  Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de 6 (şase) persoane fizice, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în formă continuată. În fapt, în sarcina inculpaţilor s-a reţinut că, în perioada ianuarie 2019 – decembrie 2022, în calitate de administratori de fapt şi de drept ai mai multor societăţi comerciale, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, au omis să evidenţieze în actele contabile şi  să  declare  organelor  fiscale  veniturile  realizate, cauzând bugetului consolidat al statului  un prejudiciu  în cuantum  de 1.162.422 lei”, arată sursa citată.

Faţă  de  cei  6 (şase) inculpaţi  s-a  dispus  luarea  măsurii  preventive  a  controlului  judiciar  pe  o  perioadă  de  60  de zile.

”De asemenea, prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti din data de 22.10.2024 a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile aparţinând celor 6 inculpaţi, până  la  concurenţa  sumei  de 1.162.422 lei, fiind  efectiv  instituită  asupra  unui  imobil evaluat la  suma  de 300.000 lei, 6 (şase)  autoturisme  evaluate  la  valoarea  de 310.000 lei  şi  sumei  de  bani identificate/ridicate  cu ocazia percheziţiilor domiciliare”, mai precizează procurorii.

 

 

Klaus Iohannis, după discuţiile cu preşedintele Muntenegrului: Am hotărât astăzi să încurajăm guvernele noastre să înceapă să facă paşi foarte concreţi pentru a sprijini antreprenorii din Muntenegru şi din România să se apropie mai mult

UPDATE – Şeful Pentagonului confirmă: Trupe nord-coreene sunt în Rusia. „Dacă intenţia lor este de a participa la acest război în numele Rusiei, este o problemă foarte, foarte gravă. Va avea impact, nu numai în Europa”