Olt: Incendiu produs intenţionat într-o scară de bloc din Slatina; 10 persoane, evacute de pompieri

Pompierii au evacuat 10 persoane dintr-un bloc din municipiul Slatina, după ce persoane necunoscute ar fi dat foc la obiecte de mobilier şi materiale combustibile depozitate pe casa scării imobilului şi s-a produs un incendiu cu degajări mari de fum, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu.

Pentru stingerea incendiului, care s-a produs în blocul S24 de pe strada Prelungirea Tunari din Slatina, pompierii au intervenit cu două autospeciale de stingere, o autospecială pentru descarcerare, un echipaj SMURD şi o autospecială pentru intervenţie la înălţime.

Printre persoanele evacuate a fost şi un copil în vârstă de nouă luni, care era împreună cu tatăl într-un apartament de la etajul al treilea, din cauza fumului dens pe scară fiind folosită autospeciala de intervenţie la înălţime.

„La sosirea echipajelor, ardeau cu flacără deschisă şi degajări mari de fum, obiecte de mobilier, tâmplărie din lemn şi alte materiale combustibile, depozitate la parterul imobilului. Concomitent cu misiunea pentru stingerea incendiului, au fost constituite echipe de căutare-salvare, care au verificat toate apartamentele şi au evacuat zece persoane. Cu ajutorul autospecialei pentru intervenţie la înălţime, au fost evacuaţi de la etajul trei, un sugar, în vârstă de nouă luni şi tatăl acestuia, casa scării fiind inundată cu fum”, a spus Băsăşteanu.

Totodată, pompierii au folosit scara culisantă, pentru evacuarea a doi adulţi şi a cinci câini dintr-un apartament de la primul etaj.

Pompierii au lichidat incendiul, ce a afectat pereţii blocului şi a distrus materialele depozitate pe casa scării.

Potrivit reprezentanţilor ISU Olt, cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost folosirea intenţionată a sursei pentru a-l genera. AGERPRES / (AS – autor: Cristina Matei, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: www.agerpres.ro

Galaţi: În premieră, insule ecologice pentru colectarea deşeurilor cu acces pe bază de card sau telefon

Accident pe Drumul Taberei, din Capitală: unul dintre șoferi a fugit