Garcea este, oficial, consilier județean

În urma alegerilor locale 2024, Partidul Social Democrat a obținut în județul Olt 20 de consilieri, Partidul Național Liberal – șapte consilieri, iar Alianța pentru Unirea Românilor – cinci consilieri printre care si Mugur Mihăescu.

Marius Oprescu (PSD), câștigătorul alegerilor pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Olt, a depus, tot miercuri, jurământul la preluarea ccelui de-al treilea mandat, potrivit adevarul.ro.

Mugur Mihăescu a preluat în cursul anului trecut conducerea filialei Olt a AUR. La alegerile din vară, AUR a obținut și la Slatina două mandate de consilier municipal și va reuși, cu aceste doar două mandate, să încline balanța între PSD și PNL, PSD având zece consilieri, iar PNL – nouă, din totalul de 21.

Având în vedere cât ar putea cântări cele două voturi, AUR poate negocia chiar un post de viceprimar, lucru pe care primarul nou-ales, liberalul Mario De Mezzo, care are nevoie de control în consiliul local, nu l-a exclus.

Mihăescu a declarat că discuțiile ar urma să aibă loc după cele trei tururi de alegeri care urmează. Asta și pentru că unul dintre consilierii AUR, chiar candidatul pentru funcțiia de primar, a fost exclus între timp din partid, iar la acest moment se poartă lupta în instanță pentru a se stabili cui revine postul.

Sursa: www.stiripesurse.ro

DNA: Şeful Administraţiei Finanţelor Publice Giurgiu – trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Vaccinarea împotriva poliomielitei în Fâșia Gaza, amânată din cauza ‘bombardamentelor intense’