Vaccinarea împotriva poliomielitei în Fâșia Gaza, amânată din cauza ‘bombardamentelor intense’

„Condiţiile actuale (…) fac imposibil ca familiile să îşi poată aduce copiii în siguranţă pentru a fi vaccinaţi şi ca personalul medical să îşi desfăşoare activitatea”, a indicat OMS într-un comunicat.

Pentru a justifica această suspendare, OMS invocă „escaladarea violenţei, bombardamentele intense, ordinele de deplasare în masă şi absenţa unor pauze umanitare garantate în cea mai mare parte a nordului Fâşiei Gaza”.

OMS a solicitat miercuri Israelului să îi permită finalizarea în siguranţă a celei de-a doua etape a campaniei de vaccinare împotriva poliomielitei în Fâşia Gaza, în special în zona nordică.

După descoperirea primului caz de poliomielită – şi singurul, până în prezent – în Fâşia Gaza din ultimii 25 de ani, OMS a lansat o campanie de amploare, la 1 septembrie, pentru a preveni izbucnirea unei epidemii.

Întreaga Fâşie Gaza este devastată de războiul dintre Hamas şi Israel, care durează de mai bine de un an şi care a fost declanşat de atacul fără precedent al acestei mişcări islamiste palestiniene împotriva Israelului, pe 7 octombrie 2023.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Garcea este, oficial, consilier județean

‘Trupe nord-coreene sunt în Rusia’ – Pentagonul confirmă gestul care ar putea duce la cel de-al Treilea Război Mondial