Renaște tractorul 100% românesc: o fabrică de ultimă generație se va deschide la Craiova

Noua fabrică de la Craiova va funcţiona în cadrul platformei industriale MAT (fosta fabrică de maşini agricole şi tractoare), în care RURIS a investit deja peste 30 de milioane de euro. Proiectul de amenajare a fabricii de tractoare şi remorci agricole a început deja şi are o durată estimată de 12 luni.

Fabrica RURIS de la Craiova va fi dotată cu tehnologii de ultimă generaţie, procesele de producţie fiind digitalizate şi robotizate.

Primul şi cel mai important proiect al noii fabrici RURIS este tractorul fabricat la Craiova. Prototipul tractorului va fi prezentat de producător în cadrul târgului INDAGRA, desfăşurat la ROMEXPO, pavilionul B2, în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie 2024.

Producătorul român operează în cadrul fostei fabrici MAT cel mai mare depozit de maşini agricole şi produse pentru grădinărit din Europa Centrală şi de Est.

  • „Suntem pe cale să ducem misiunea noastră, începută acum mai bine de 30 de ani, la un nivel superior, prin investiţia în linia de producţie de tractoare şi remorci, chiar aici, la Craiova. Agricultura din România are nevoie de susţinere din toate direcţiile, iar noi, în calitate de producători locali, vom putea contribui şi mai mult la îmbunătăţirea productivităţii şi la creşterea calităţii vieţii celor care aleg să se dedice cultivării pământului. Ne bucură oportunităţile oferite de fondurile europene datorită cărora consolidăm direcţiile noastre strategice de dezvoltare”, a declarat Cătălin Stroe.

Fondată în 1993, RURIS Impex este o companie cu capital 100% românesc, specializată în producția și distribuția de mașini, unelte și utilaje destinate agricultorilor, peisagiștilor și tuturor celor care întrețin grădini. În prezent, compania are un număr de peste 200 angajați și 500 puncte de vânzare partenere în România și în alte 20 țări europene.

Decizie bombă în celebrul dosar ‘Drogurile de la Marea Neagră’; peste o tonă de cocaină pură, găsită plutind aproape de țărm

Vinicius va câştiga Balonul de Aur, afirmă antrenorul Carlo Ancelotti (Real Madrid)