Vinicius va câştiga Balonul de Aur, afirmă antrenorul Carlo Ancelotti (Real Madrid)

Conduşi la pauză de Borussia Dortmund (0-2), madrilenii au avut o revenire senzaţională în repriza secundă, pe parcursul căreia au reuşit o „manita”, graţie triplei lui Vinicius şi golurile fundaşilor Antonio Rudiger şi Lucas Vazquez.

„Este rar să vezi un jucător care face o repriză secundă ca cea pe care a făcut-o Vinícius, în afară de goluri, cu o energie, intensitate şi caracter extraordinare”, a spus Ancelotti la conferinţa de presă susţinută la finalul meciului de pe Santiago Bernabeu.

„Cred că va câştiga Balonul de Aur pentru ceea ce a făcut în sezonul trecut, când ne-a ajutat să câştigăm Liga Campionilor, nu pentru cele trei goluri de astăzi, care îl vor ajuta să câştige următorul Balon de Aur’, a adăugat tehnicianul italian.

Ancelotti a asigurat, totodată, că Vinícius are recunoaşterea pe care o merită în Spania, unde a adus în atenţie problema rasismului.

„Cred că are recunoaşterea pe care o merită, jucătorul este fluierat pentru că poate face diferenţa. Se opreşte problema rasismului cu el. Îl fluieră şi e normal. El este respectat în această ţară”, a adăugat antrenorul madrilenilor.

Comentând spectaculoasa „remontada” reuşită de elevii săi pe parcursul reprizei secunde a meciului cu Borussia Dortmund, Ancelotti a precizat: „Nu sistemul este cel mai important lucru, ci atitudinea pe care o aduc jucătorii pentru a evolua într-un anumit sistem. Dacă am fi jucat 4-4-2 în prima repriză, s-ar fi întâmplat acelaşi lucru. Cel mai important lucru este atitudinea în joc. Repriza secundă ne-a învăţat multe despre ceea ce trebuie să facem şi cum să facem. Poate fi un moment cheie al sezonului”.

Renaște tractorul 100% românesc: o fabrică de ultimă generație se va deschide la Craiova

Ciolacu: Ne dorim ca în următorii 5 ani România să ajungă în top 10 al economiilor din Uniunea Europeană