Morţi şi răniţi într-un ”atac terorist” la Ankara. O explozie urmată de focuri de armă în faţa sediului Industriilor Apărării. ”Un atac terorist a fost comis împotriva instalaţiilor TUSAS la Ankara, anunţă Guvernul. S-au luat ostatici potrivit Habertürk

O explozie urmată de focuri de armă au avut loc miercuri, la Ankara, în faţa sediului Industriilor Apărării din Turcia, potrivit presei locale, relatează AFP.

Primele imagini difuzate de postul privat de televiziune NTV arată că explozia, care a avut loc către ora locală 16.00 (şi ora României), a degajat mult fum alb în faţa intrării în instalaţie.

”Un atac terorist a fost comis împotriva instalaţiilor TUSAS la Ankara. Din nefericire, avem martiri şi răniţi în acest atac”, anunţă pe X ministrul de Interne Ali Yerlikaya.

Cuvântul ”martir” este folosit în general la anunţarea morţii unor militari.

Potrivit postului de televiziune Habertürk – potrivit căruia s-au luat ostatici, fără să dea amănunte -, atacul era în desfăşurare.

Potrivit postului privat NTV au avut loc focuri de armă după explozie.

Acest atac nu a fost revendicat în acest stadiu.

Un salon important al industriilor apărării şi aerospaţiale are loc săptămâna aceasta la Istanbul, vizitat de către ministrul ucrainean de Externe.

Sectorul apărării – inclusiv celebrele drone de tip Bayraktar – reprezintă 10,2 miliarde de dolari în 2023, adică 80% dintre veniturole din export ale Turciei.

UPDATE – DNA – Fost şef al ANAF Giurgiu, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Un plan de atentat de Ziua Naţională a Ungariei, la Budapesta, dejucat în urma unei alerte a spionajului american