Investiție majoră în sănătate: Clujul primește echipamente de 670.000 lei pentru Spitalul de Pneumoftiziologie

„Consiliul Judeţean Cluj a publicat în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) anunţul privind achiziţionarea a şase tipuri de echipamente şi produse destinate reducerii riscului de infecţii nosocomiale în Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ‘Leon Daniello’. Cu o valoare totală estimată de 671.423,55 de lei, dotările prevăzute vor fi achiziţionate în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, câştigat şi implementat de forul administrativ judeţean”, se arată într-un comunicat trimis, miercuri, de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj.

Potrivit sursei citate, unitatea sanitară, aflată în subordinea CJ, va beneficia de un sistem de prelevare aerofloră, cinci sisteme de dezinfecţie pentru documente şi obiecte mici, un autoclav, 100 de dispensere pentru dezinfectant, trei maceratoare şi 20 de containere cu filtru.

„Scopul nostru este acela de a contribui la protejarea vieţii şi a sănătăţii pacienţilor şi a întregului personal care îşi desfăşoară activitatea în acest bastion al luptei împotriva tuberculozei şi a altor afecţiuni pulmonare grave. Echipamentele care urmează să fie achiziţionate vor avea un aport semnificativ la prevenirea infecţiilor asociate asistenţei medicale şi asigurarea unui act medical de înaltă calitate, în condiţii de siguranţă deplină”, declară preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, citat în comunicatul de presă.

Palatul Parlamentului găzduiește Congresul UMF „Carol Davila”

Viktor Orban aseamănă UE cu URSS: Propun ca răspunsul nostru să fie la fel de clar şi fără echivoc ca cel din 1956