Bistriţa-Năsăud: Mandat al unui consilier judeţean AUR, validat de Curtea de Apel Cluj

Honoria Raţiu, care a deschis lista de candidaţi ai AUR pentru Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud la alegerile locale, a obţinut miercuri validarea mandatului în instanţă, la Curtea de Apel Cluj, după ce partidul nu i-a eliberat adeverinţa care să ateste faptul că este membru al acestei formaţiuni politice.

Raţiu obţinuse o decizie favorabilă şi la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, însă cea de la Curtea de Apel este definitivă.

Apelul fusese declarat atât de către secretarul general al judeţului Bistriţa-Năsăud, cât şi de către AUR.

Honoria Raţiu nu a putut depune marţi jurământul în calitate de consilier judeţean, alături de ceilalţi aleşi ai AUR, dar o va face în prima şedinţă a noului Consiliu Judeţean.

Luni, un alt membru AUR, George Dumitrescu, a obţinut în instanţă validarea mandatului de consilier municipal la Bistriţa, după ce nici lui nu îi fusese eliberată adeverinţa de membru.

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud este format, în actualul mandat, din 14 membri PSD, 10 PNL, patru de la AUR şi doi de la UDMR. AGERPRES (AS – autor: Tina Dumitrescu, editor: Antonia Niţă, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: www.agerpres.ro

Nuri Şahin, antrenorul lui Dortmund – Este o înfrângere extrem de amară

AUR denunţă triplarea alocării de bani pentru partidele politice: În prag de alegeri, partidele s-au trezit în conturile bancare cu 73 de milioane de lei în plus, subvenţii acordate prin Autoritatea Electorală Permanentă