Marcel Ciolacu: Am ajuns, primari de comune care dom-le, vorbesc de echipă. Stai, dom-le, că sunt nişte lucruri distincte. Tu gestionezi nişte bani publici, Becali îşi gestionează banii proprii sau alt finanţator. Cred că trebuie făcută un pic de lumină

Premierul Marcel Ciolacu este de părere că există primari care au investit fonduri publice în echipe de fotbal şi care, luându-l ca model pe George Becali, vorbesc despre acele echipe ca despre echipele lor. ”Stai, dom-le, că sunt nişte lucruri distincte. Tu gestionezi nişte bani publici, Becali îşi gestionează banii proprii sau alt finanţator. Cred că trebuie făcută un pic de lumină”, susţine premierul.

”Nu e corectă nici actuala lege, în care autorităţile locale au voie să promoveze ONG-uri, dar nu au voie să promoveze cluburi (sportive – n.r.) private. Se pare că în Germania e o singură echipă organizată ca şi ONG în prima ligă. Deci trebuie cumva să fim foarte atenţi ce ne dorim. Noi avem o lipsă de performanţă. Acum avem un exod de jucători străini. Foarte bine! Ne căutăm jucători străini ca să… cred că fenomenul Gigi Becali, care a fost foarte mult timp promovat peste tot, patronul de echipă de fotbal atotştiutor şi cel care face schimbările cumva s-a… şi fără să deranjez pe nimeni, dar îi deranjez pe anumiţi primari, acum e şi domnul Talpan, cumva ei, de fapt, prin subconştientul lor, în loc să îndreptăm un lucru, am mers pe acel exemplu şi au devenit şefi de cluburi sportive, şefi de echipe. Primarul de nu ştiu unde şi cu echipa lui. Adică s-a transformat într-un fel de Gigi Becali. Domnul Talpan, şi el, cu toate că-l urăşte pe Gigi Becali, s-a transformat într-un fel de Gigi Becali, dom-le echipa mea, Steaua. Nu e echipa domniei sale! Măcar Gigi Becali şi-a băgat propriii bani acolo! Am ajuns, primari de comune care dom-le, vorbesc de echipă. Stai, dom-le, că sunt nişte lucruri distincte. Tu gestionezi nişte bani publici, Becali îşi gestionează banii proprii sau alt finanţator. Cred că trebuie făcută un pic de lumină”, a afirmat premierul miercuri seară, în emisiunea ”Prietenii lui Ovidiu”, difuzată online.

 
Ciolacu s-a declarat fan al fotbalului. El a menţionat că a avut o discuţie cu preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, arătându-se ”impresionat” de acesta şi de viziunea sa cu privire la viitorul fotbalului.

 
Liderul PSD a spus că a căutat să promoveze în Parlament oameni care au legătură cu sportul, dând în acest sens exemplul Elisabetei Lipă.

Vaslui: Deşeuri şi componente medicale expirate, găsite în urma unor controale ale poliţiştilor

BRICS îndeamnă, în Rusia, la încetarea războaielor din Ucraina, Fâşia Gaza şi Liban şi la negocieri de pace. ”Summitul (…) a demonstrat că majoritatea lumii rămâne alături de Ucraina”, consideră Kievul. Putin: ”procesul de formare a unei lumi multipolar