ÎPS Teodosie vine la București, joi, la procesiunea ‘Calea Sfinților’

Joi, 24 octombrie, credincioșii din întreaga țară sunt invitați să participe la procesiunea anuală „Calea Sfinților”, un eveniment de mare importanță religioasă organizat în București, în cinstea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor. Evenimentul, care va începe la ora 12:00, reunește și anul acesta numeroase moaște sfinte și va marca prezența Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care va participa la procesiune alături de alți înalți ierarhi.

Evenimentul va începe din două puncte distincte ale capitalei, fiecare cu o coloană de pelerini. Prima coloană va porni de la Catedrala Patriarhală, iar cea de-a doua de la Catedrala Mitropolitană „Sfântul Spiridon-Nou”, cu punctul de întâlnire la Crucea brâncovenească de la baza Dealului Patriarhiei. Pe parcursul procesiunii, vor fi purtate moaștele unor sfinți importanți: Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, Sfinții Împărați Constantin și Elena, precum și Sfântul Ierarh Nectarie​.

VIDEO Ciucă întărește acuzațiile la adresa lui Ciolacu: ‘Avea un scenariu clar cu AUR și George Simion. Eu cu PSD nu mai fac guvernare’

Sfintele moaște ale Sfântului Ierarh Nectarie vor fi aduse definitiv la Paraclisul Institutului Oncologic București