Cupoane de pensie folosite într-o escrocherie digitală de amploare: S-au contractat credite de peste 100.000 de lei

 

„Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în perioada martie – octombrie 2024, doi bărbaţi, de 44, respectiv 50 de ani, ambii din municipiul Bucureşti, ar fi accesat mai multe credite din partea unei societăţi specializate, cu sediul social în municipiul Sibiu, prin utilizarea unor cupoane de pensie şi a unor extrase de cont false. Prin activitatea infracţională a persoanelor în cauză s-a creat un prejudiciu în valoare de 107.341 de lei. În urma celor cinci percheziţii domiciliare efectuate, poliţiştii au ridicat mai multe dispozitive electronice şi telefoane mobile. În baza probatoriului administrat în cauză, poliţiştii din Sibiu au luat măsura reţinerii celor doi bărbaţi, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi unităţii de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive”, se arată în comunicatul citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, „în cadrul operaţiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Inspectoratului General al Poliţiei Române, la data de 22 octombrie a.c., în continuarea cercetărilor efectuate într-o cauză penală care vizează săvârşirea infracţiunii de fals informatic, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, au pus în executare 5 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ialomiţa”, fiind puse în aplicare două mandate de aducere, iar cei doi bărbaţi au fost reţinuţi.

Cercetările în acest caz sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor pentru acţiuni speciale, precum şi de sprijinul poliţiştilor de investigaţii criminale şi al criminaliştilor din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Zelenski face un pas neașteptat: declarația ce ar putea debloca procesul de de-escaladare

SUA aprobă un contract pentru modernizarea flotei poloneze de avioane de luptă F-16