Alegerile prezidențiale se complică teribil în SUA: a intrat în joc Departamentul de Justiție, împotriva lui Elon Musk

Elon Musk a afirmat că premiul este accesibil oricărui alegător, indiferent de afilierea de partid şi că acesta nu le cere să voteze. Problema însă este că petiţia trebuie semnată de un alegător înregistrat. Petiţia susţine că semnatarii susţin Primul Amendament şi dreptul de a deţine arme.

Promisiunea inițială a lui Musk de a plăti acest premiu alegătorilor înregistrați a stârnit imediat îngrijorări din partea experților în legea electorală și a unor oficiali de stat care au pus la îndoială dacă a încălcat legea, notează și CNN.

Ce a spus Musk?

„Vrem să încercăm să convingem peste un milion, poate 2 milioane de alegători din statele de luptă să semneze petiția în sprijinul Primului și celui de-al Doilea Amendament”, a spus Musk în anunțarea tombolei la un eveniment de campanie al lui Trump din Harrisburg, Pennsylvania, sâmbătă. „Vom acorda 1 milion de dolari la întâmplare persoanelor care au semnat petiția, în fiecare zi, de acum până la alegeri”.

După ce guvernatorul Pennsylvania, Josh Shapiro, democrat și fost procuror general al statului, a declarat duminică că acest cadou este „profund îngrijorător” și merită un control juridic, Musk a postat pe platforma sa X că este „îngrijorător că ar spune așa ceva”.

Nu este clar când a primit Musk scrisoarea Departamentului de Justiție și dacă aceasta a determinat modificări ale mesajelor din jurul donației.

SUA aprobă un contract pentru modernizarea flotei poloneze de avioane de luptă F-16

Franța anunță că are suficient gaz pentru a face față unei ierni extrem de friguroase