Conferinţa NEWS.RO – Nancu (Director General, FNGCIMM: Prin IMM-Invest, am atras tot sistemul financiar bancar din România, vorbim de 21 de instituţii financiare care au venit alături de Fondul de Garantare, dar mai ales de mediul de afaceri

Dumitru Nancu, Director General, FNGCIMM, a afirmat că prin programul IMM Invest a fost atras tot sistemul financiar bancar din România, fiind vorba despre 21 de instituţii financiare care au venit alături de Fondul de Garantare, dar mai ales de mediul de afaceri. El a menţionat că prin IMM Invest, în ultimii patru ani statul român a garantat cu 48 de miliarde de lei, iar instituţiile financiare bancare au infuzat în economie 60 de miliarde de lei.

Dumitru Nancu a declarat, joi, la Conferinţa News.ro  – IMM-urile, oxigen pentru România, ediţia a III-a, că în 2020, când a preluat conducerea Fondului Naţional de Garantare pentru IMM-uri, Fondul avea un singur program: Prima Casă. 

El a precizat că prin IMM Invest a fost atras tot sistemul bancar din România. 
”Orice instrument de finanţare trebuie să aibă în spate un pact fiscal. S-a schimbat paradigma la nivelul Comisiei Europene, nu mai există acele granturi directe 100%, sunt instrumente financiare în care pe lângă un grant de maxim 49% trebuie să atragi bani privaţi. Ce am făcut noi prin IMM-Invest? Am atras tot sistemul financiar bancar din România, vorbim de 21 de instituţii financiare care au venit alături de Fondul de Garantare, dar mai ales de mediul de afaceri. Luăm anul 2020, un an pe care îl dau exemplu pentru tot ceea ce înseamnă economia mondială. Am avut patru luni în care totul a fost închis. România a fost primul stat care a aprobat la Comisia Europeană cadrul Covid pentru ajutorarea IMM-urilor în pandemie”, a declarat Dumitru Nancu. 

El a precizat că în ultimii patru ani instituţiile bancare au infuzat în economie 60 de miliarde de lei. 
”Prin IMM Invest din 2020 până în 2024, 30 iunie, statul român, prin Fondul Naţional de Garantare, a garantat cu 48 de miliarde de lei, iar instituţiile financiare bancare au infuzat în economie 60 de miliarde de lei. Vorbim de 12 miliarde de euro bani privaţi. Şi aici am putut vedea sustenabilitatea acesstui instrument financiar pentru că pe lângă Fondul Naţional de Garantare, pe lângă stat, a venit sistemul privat de bancă. Bancă a făcut o bancabilizare a IMM-urilor. În 2019, an de creştere economică unul din şapte IMM-uri se ducea la bancă şi doar una primea credit. Am închis IMM Invest cu una din două”, a mai afirmat Dumitru Nancu.
Evenimentul  IMM-urile, oxigen pentru România, ediţia a III-a este organizat de Agenţia de presă News.ro, Team Innovation Media şi Agentia de PR şi comunicare Plurivox şi are ca parteneri  , , , , , iar partener organizaţional .

INS: În România erau la 31 iulie 13.538 structuri de primire turistică, din care peste 4.400 de apartamente şi camere de închiriat, peste 3.500 de pensiuni agroturistice şi 1.638 de hoteluri. Constanţa, judeţul cu cel mai mare număr de structuri

Conferinţa NEWS.RO – Directorul Direcţiei pentru IMM-uri: Lansăm a patra ediţie a Start Up Nation / 92% din societăţile înfiinţate prin Start-Up Nation 2017 sunt în funcţiune/ Ce spune secretarul general CNIPMMR – VIDEO