Turcia continuă să lovească ținte kurde din Siria și Irak

Organizația Națională de Informații a vizat numeroase „locații strategice” folosite de Partidul Muncitorilor din Kurdistan, PKK, sau de milițiile kurde siriene care sunt afiliate militanților, a raportat Agenția Anadolu. Țintele au inclus instalații militare, de informații, energetice și de infrastructură, precum și depozite de muniție, a precizat raportul. Un oficial din domeniul securității a declarat că în loviturile de joi au fost folosite drone înarmate, potrivit Mediafax.

Miercuri, forțele aeriene ale Turciei au lansat lovituri împotriva unor ținte similare în nordul Siriei și în nordul Irakului, la câteva ore după ce oficialii guvernamentali au dat vina pe PKK pentru atacul mortal de la sediul companiei aerospațiale și de apărare TUSAȘ. Peste 30 de ținte au fost distruse în ofensiva aeriană, a declarat Ministerul Apărării.

Echipe de securitate au fost trimise la fața locului imediat ce atacul a început, în jurul orei 15:30, a declarat ministrul de interne. Cei doi atacatori au fost uciși și peste 20 de persoane au fost rănite în atac.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea PKK cu privire la atac sau la loviturile aeriene turcești.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Descinderi în București, Ilfov, Prahova și Brașov: Poliția a descins peste evazioniști!

Comerțul cu ridicata din România, în cădere liberă: Ce se întâmplă