Dezastrele naturale distrug infrastructura FinTech, dovedind că numerarul este încă regele

Dezastrele naturale nu numai că produc distrugeri și traume pe scară largă, ci conduc economiile locale la o oprire totală. Pe baza dovezilor sondajului, Pew Research Center a concluzionat că șapte din 10 americani (72%) au raportat cel puțin o experiență personală cu vreme extremă în 2024. Agenția Federală pentru Managementul Urgențelor (FEMA) a raportat, de asemenea, că 81 de declarații majore de dezastre au fost deja făcute în 2024 până acum, ceea ce este dublu față de numărul înregistrat în urmă cu doi ani, conform cointelegraph.com.

Un dezastru recent – ​​uraganul Helene – a inundat și distrus părți îndepărtate ale Munților Apalachi, provocând „dezastre biblice” și niveluri record de morți și distrugeri nemaivăzute în regiune de la inundația istorică din 1916. Catastrofa a lăsat milioane de americani fără internet, servicii de telefonie mobilă și energie electrică, batjocorind disponibilitatea omniprezentă a căilor tradiționale de plată financiară și a infrastructurilor digitale fintech – care toate s-au întunecat într-o clipă. Telefoanele mobile nu puteau fi folosite pentru a trimite bani rudelor. Calculatoarele nu au putut fi folosite pentru a face achiziții. Niciun dispozitiv digital nu a putut fi încărcat în prizele electrice. Băncile cu servicii de plată instantanee FedNow au fost închise sau inundate.

Impactul financiar al uraganelor și al altor dezastre naturale ar trebui luat la fel de în serios ca și cel emoțional și fizic. Experiența este cel mai bun profesor, iar uraganul Helene a oferit trei lecții directe pe care fiecare american să le ia în considerare.

În primul rând, păstrați viitorul numerarului. Numerarul fizic nu ar trebui să fie niciodată eliminat – o noțiune contrară a ceea ce cred experții că se va întâmpla cu viitorul banilor, având în vedere creșterea plăților digitale și popularitatea monedelor digitale. Cu toate acestea, cetățenii ar fi înțelept să păstreze unele economii de numerar la îndemână, în timp ce bancomatele locale ar trebui să fie complet aprovizionate și funcționale pentru a menține dispersiile de numerar fluide.

În al doilea rând, remediați capabilitățile de internet învechite. Autoritățile locale și organizațiile de servicii publice ar trebui să investească în inovații precum Starlink, care oferă internet din spațiu printr-o rețea de sateliți pe orbită în jurul Pământului. Mutarea infrastructurii de internet în spațiu reduce amenințarea cu daunele cauzate de furtunile catastrofale care trec cu greu prin troposferă, ceea ce dezactivează adesea funcționalitatea rețelelor de cablu, a firelor și a cablurilor de fibră optică. Deși tărâmul orbitei spațiale nu este în întregime sigur – ocazional afectat de resturi spațiale, praf și fenomene meteorologice spațiale – conectivitatea bazată pe satelit la sol adaugă linii de salvare legitime în condiții periculoase.

În al treilea rând, sprijiniți educația financiară semnificativă. Bunăstarea financiară înseamnă a avea capacitatea de a satisface nevoile de bază ale vieții, de a gestiona finanțele zilnice, de a fi rezistent la șocurile financiare și de a planifica viitorul. Educarea persoanelor despre importanța economiilor de numerar este la fel de importantă ca și îndrumarea unei victime a uraganului prin procesul de accesare a asistenței financiare, depunerea cererilor de asigurare și luarea de măsuri pentru a-și reconstrui viitorul financiar. Investitorii sofisticați ar trebui să protejeze investițiile în cazul în care conectivitatea la internet împiedică închiderea sau schimbarea pozițiilor active în cazul unor fluctuații volatile ale pieței.

Agnes Gambill West este editorialist invitat pentru Cointelegraph, profesor asociat la Universitatea de Stat Appalachian și consilier pentru startup-uri. Ea face parte din Consiliul consultativ de plăți pentru afaceri și consumatori pentru Banca Rezervei Federale din Richmond, este consilier al Inițiativei Blockchain din Carolina de Nord și a fost numită de locotenentul guvernatorului Carolina de Nord ca vicepreședinte al Consiliului de inovare din Carolina de Nord. Ea a fost anterior comerciant de proprietate pe Wall Street, co-fondatorul unei companii blockchain bazată pe Ethereum și cercetător senior în vizită la Centrul Mercatus. Ea a primit un JD de la Facultatea de Drept de la Universitatea din Carolina de Nord, un LLM de la Duke University School of Law și un MSc de la Universitatea Oxford.

Comerțul cu ridicata din România, în cădere liberă: Ce se întâmplă

FCSB își poate asigura joi prezența în play-off-ul Europa League, dacă învinge Glasgow Rangers