250 de suporteri ai echipei Penarol, reţinuţi după violenţe înaintea unui meci din Copa Libertadores

„Am ordonat ca poliţia să-i aresteze, să-i conducă la comisariat şi apoi în afara oraşului Rio de Janeiro pe suporterii lui Penarol care au provocat o confuzie generalizată”, a declarat pe reţeaua de socializare X guvernatorul din Rio, Claudio Castro.

Poliţia militară i-a acuzat, într-un comunicat, pe suporterii echipei uruguayene că „au comis o serie de acte de vandalism”, citând în special „jefuirea localurilor comerciale şi a unor autoturisme” în împrejurimile plajei Recreio din metropola braziliană.

Poliţia, care a descoperit şi un pistol în timpul reţinerilor, a afirmat că a fost necesară şi intervenţia pompierilor pentru a stinge mai multe autoturisme incendiate, conform postului brazilian Globonews.

Clubul uruguayan anunţase anterior că 20 de autocare care transportau suporteri vor sosi la Rio, în cartierul Recreio, în timp ce alte autocare urmau să ajungă miercuri la stadion.

Botafogo, liderul actual al campionatului brazilian, vizează primul titlu în această competiţie. Clubul din Rio aparţine magnatului american John Textor, care este şi proprietarul lui Olympique Lyon.

Fernando Alonso va pilota în Mexic a 400-a sa cursă din Formula 1

Hansi Flick (FC Barcelona), mândru de reacţia elevilor săi în meciul cu Bayern Munchen (4-1)