Japonia vrea să organizeze Cupa Mondială din 2031

„Am dori să creştem calitatea fotbalului feminin din Japonia”, a declarat conducătorul Japan Football Association (JFA), la sediul organizaţiei din Tokyo, în faţa unei fotografii imense a echipei care a cucerit titlul mondial în 2011.

Japonezele, finaliste la Cupa Mondială din 2015, unde s-au înclinat în faţa SUA, nu au mai trecut de atunci de sferturile de finală, iar Miyamoto regretă că ţara sa nu a ştiut să „valorifice mai mult triumful din 2011”.

”Campionatul nostru feminin WE League se luptă să atragă public”, subliniază managerul, explicând că vrea să ”crească numărul de jucătoare” din ţara sa.

WE League a fost lansată abia în 2021 şi este încă departe de a genera acelaşi interes sau de a aduce aceleaşi sume de bani ca echivalentele sale europene sau americane. Aşa că Miyamoto, fost jucător la RB Salzburg, visează la o creştere a culturii fotbalistice în ţara sa, aşa cum se întâmplă în SUA şi Europa.

„Au cultura fotbalului, fotbalul face parte din viaţa lor de zi cu zi”, explică oficialul nipon, regretând că Japonia ”nu a reuşit să construiască acest tip de comunitate”.

În 2002, când era căpitanul selecţionatei ţării sale, Japonia a organizat Cupa Mondială masculină de fotbal împreună cu Coreea de Sud. Competiţia s-a bucurat de un mare succes popular, iar Miyamoto speră că la fel ar putea sta lucrurile şi cu Campionatul Mondial feminin din 2031.

Japonia va trebui să câştige însă lupta cu celelalte ţări care vor să găzduiască această competiţie, cum ar fi Anglia, China, Statele Unite şi Mexic, ultimele putând depune o cndidatură comună.

Kamala Harris i-a adus un omagiu legendei baseball-ului Fernando Valenzuela

Încă o plângere pentru viol împotriva fostului internaţional chilian Jorge Valdivia