INSP: 89.574 de cazuri de infecţii respiratorii s-au înregistrat în perioada 14 – 20 octombrie

Un număr de 89.574 cazuri de infecţii respiratorii (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) s-au înregistrat în săptămâna 14 – 20 octombrie, cu 3,8% mai multe comparativ cu aceeaşi săptămână a sezonului precedent (86.267) şi cu 5,14% mai multe comparativ cu săptămâna anterioară (85.279), a informat, joi, Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Potrivit sursei citate, în aceeaşi perioadă, s-au înregistrat 181 de cazuri de gripă clinică la nivel naţional, comparativ cu 137 în aceeaşi săptămână a sezonului precedent şi cu 151 săptămâna precedentă.

Au fost înregistrate două cazuri de gripă confirmată de laborator – un caz cu virus gripal B şi un caz cu virus gripal A nesubtipat.

De la începutul sezonului au fost raportate şase cazuri de gripă confirmate de laborator, dintre care patru cu virus gripal B şi două cu virus gripal A nesubtipat.

Până la data de 20 octombrie, au fost înregistrate în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări (RENV) un număr de 533.428 persoane vaccinate antigripal, dintre care 525.713 din grupele populaţionale care beneficiază de decontare în regim compensat. AGERPRES/(AS – autor: Roberto Stan, editor: Claudia Stănescu, editor online: Anda Badea)

Sursa: www.agerpres.ro

Sebastian Burduja: Energia este inima economiei; dacă n-ai o energie sigură şi ieftină, nu poţi să te dezvolţi (GALERIE FOTO)

Un fost manager al Spitalului Clinic CF 2 recunoaşte că a luat de 146 de ori mită