Ministerul Justiţiei: Penitenciarul Galaţi a inaugurat un punct de lucru exterior, cu cazare permanentă, la cele mai înalte standarde, pentru un număr de până la 60 de persoane private de libertate în regim semideschis

Ministerul Justiţiei anunţă că Penitenciarul Galaţi a inaugurat, joi, un punct de lucru exterior, cu cazare permanentă, la cele mai înalte standarde, pentru un număr de până la 60 de persoane private de libertate în regim semideschis.

”Penitenciarul Galaţi a inaugurat un punct de lucru exterior cu cazare permanentă pentru persoane custodiate în regim semideschis, rezultatul parteneriatului cu un agent economic privat care desfăşoară activităţi în domeniul producerii de materiale prefabricate pentru construcţii. Noua secţie are o capacitate de până la 60 de locuri de cazare la cele mai înalte standarde, beneficiarii urmând a fi selecţionaţi din cadrul Penitenciarului Galaţi, acesta devenind astfel cel de-al cincilea penitenciar din ţară care implementează un asemenea demers, după Penitenciarul Ploieşti (40 de locuri), Penitenciarul Arad (50 de locuri), Penitenciarul Bistriţa (50 de locuri) şi Penitenciarul Timişoara (122 de locuri)”, arată ministerul într-un comunicat. 

Înfiinţarea unor astfel de locaţii de cazare şi muncă, în colaborare şi pe cheltuiala agenţilor economici, contribuie la decongestionarea infrastructurii clasice de cazare existente în unităţile din sistemul penitenciar.

”Noul obiectiv va fi gestionat de către administraţia Penitenciarului Galaţi, care va desemna poliţişti de penitenciare pentru desfăşurarea cu caracter permanent a activităţii în locaţie. Activitatea în cadrul punctului de lucru se va desfăşura pe bază de prestări servicii, 60% din veniturile realizate urmând a reveni unităţii penitenciare şi 40% urmând a fi virate în contul persoanelor private de libertate, precizează Ministerul Justiţiei. 

”Demersul se înscrie în abordarea sistemică coordonată la nivelul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (A.N.P.), în sensul acordării oportunităţilor de muncă şi şcolarizare pentru un număr cât mai mare de deţinuţi, în vederea reintegrării cu succes a acestora în societate în perioada postdetenţie, la momentul actual fiind angrenaţi un număr de 6900 deţinuţi în activităţi lucrative şi 2200 în activităţi de şcolarizare”, se menţionează în comunicat. 

 

Robotul chirurgical de la Spitalul ‘Grigore Alexandrescu’ este în funcțiune: primele operații sunt planificate pentru săptămâna viitoare

UPDATE Maramureş: Cele două persoane aflate în autoturismul lovit de tren lângă Săsar au decedat