Nu mai suporta durerile de spate. Ce decizie a luat un bărbat

Durerea de spate este o problemă des întâlnită, care poate afecta serios calitatea vieții, limitând mobilitatea și activitățile zilnice. Această durere poate să apară din mai multe cauze, precum tasări vertebrale sau fracturi provocate de osteoporoză ori de diferite traumatisme.

Un astfel de caz este cel al lui Ionel, care se confrunta de mai mult timp cu dureri severe de spate. Pentru el, orice activitate fizică, oricât de banală, devenise un chin. După o consultație la Dr. Dan Benția, medic primar neurochirurgie la Spitalul Clinic SANADOR, și în urma mai multor investigații imagistice, Ionel a fost diagnosticat cu tasări vertebrale multiple pe os patologic tumoral la 5 niveluri. Tratamentul recomandat a fost o intervenție de vertebroplastie precutanată, o procedură minim invazivă, care putea să-i ofere din nou libertatea de mișcare și să-l scape, în sfârșit, de durere de spate. Pacientul a acceptat fără ezitare tratamentul indicat de Dr. Dan Benția și în scurt timp a fost programat pentru intervenție.

Vertebroplastia este o procedură medicală ce implică injectarea unui ciment special în vertebrele afectate, stabilizând astfel fractura și reducând semnificativ durerea de spate. Tratamentul nu necesită incizii și are numeroase avantaje pentru pacienți, precum recuperare rapidă, risc redus de complicații și spitalizare de scurtă durată.

În cazul lui Ionel, tratamentul prin vertebroplastie a fost realizat cu succes la Spitalul Clinic SANADOR de echipa coordonată de Dr. Dan Benția, iar pacientul a putut reveni la activitățile zilnice într-un timp foarte scurt. O lună mai târziu, pacientul a efectuat investigații imagistice de control – o radiografie și o tomografie computerizată – care au confirmat reușita tratamentului prin vertebroplastie. Cele cinci vertebre afectate –  T12, L1, L2, L3, L4 – fuseseră stabilizate cu ajutorul cimentului special injectat.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții beneficiază de intervenții de chirurgie spinală realizate de medici cu vastă experiență, cu ajutorul echipamentelor de ultimă generație, cum sunt microscoapele operatorii Zeiss Kinevo 900. Pacienții care se confruntă cu dureri de spate cronice, dar și cu alte probleme la nivelul coloanei vertebrale, au acces la soluții moderne de tratament, prin tehnici minim invazive, atunci când există indicație în acest sens.

Operațiile se desfășoară într-un bloc operator foarte bine dotat, cu sprijinul Secției de Anestezie și Terapie Intensivă de categoria I, pentru o recuperare optimă a pacienților, cu rezultate remarcabile. Aparatura de înaltă performanță cu care este dotat Spitalul Clinic SANADOR, precum microscoapele operatorii cu tehnologie robotică Zeiss Kinevo 900, asigură precizie maximă a intervențiilor chirurgicale și un grad redus de invazivitate.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Accident feroviar în judeţul Maramureş – O femeie şi un bărbat au murit, după ce maşina în care se aflau a fost lovită de un tren

Record de invincibilitate pentru Manchester City în Liga Campionilor