Nicolae Ciucă: Giurgiu merită să resimtă reverberaţia celui mai puternic pol economic din România

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, prezent joi la şedinţa de învestire a noului Consiliu Local al Municipiului (CLM) Giurgiu şi depunerea jurământului de credinţă de către primarul Adrian Anghelescu, a declarat că oraşul „merită să resimtă reverberaţia celui mai puternic pol economic din România”.

„Mă bucur că avem patru partide care constituie CLM, avem patru opinii diferite, dar, bănuiesc că niciuna nu va sta în calea bunăstării oraşului nostru. În ceea ce priveşte PNL, dar şi eu, ca primar, spun că nu o să fim reformatori ai majorării taxelor şi impozitelor, vom face tot ce putem în anii grei care vor veni, fiindcă cunoaşteţi cu toţii cifrele economice şi cei care nu le cunosc simt în traiul de zi cu zi. Suntem aici aşa cum am fost patru ani şi vom avea încă patru ani de continuitate a dreptei şi sper să continuăm ceea ce am început”, a declarat Adrian Anghelescu.

Nicolae Ciucă a spus că are încredere că noua echipă a CLM Giurgiu va duce la îndeplinire proiectele începute, dar şi altele noi.

„Îi felicit pe toţi cei care au depus jurământul astăzi, este un moment important pentru fiecare dintre dumneavoastră, dar este un moment important şi pentru Primăria municipiului Giurgiu. Domnul primar era un pic pesimist vorbind despre o situaţie dificilă pe care trebuie să o gestionaţi împreună, eu nu sunt atât de pesimist. Domnule primar, am încredere că după ce aţi dobândit experienţă în mandatul trecut, aveţi, în momentul de faţă, toate premisele să puteţi să asiguraţi coerenţa şi continuitatea proiectelor pe care le- aţi început, să vă asumaţi altele noi”, a afirmat el.

În opinia sa, Giurgiu „merită să resimtă reverberaţia celui mai puternic pol economic din România, iar performanţa în toate sectoarele de activitate să ducă la debirocratizare şi un acces la administraţie mai facil al cetăţenilor”.

„Astfel veţi reuşi să daţi încredere investitorilor să vină de la Bucureşti şi către Giurgiu. (…) Eu am încredere că aşa cum v-am cunoscut încă de când eram premier, în acest nou mandat, cu mai multă organizare, mai multă mobilizare, cu o eficientizare a întregii activităţi a aparatului Primăriei, cu o foarte bună coordonare cu CJ Giurgiu, veţi reuşi să menţineţi această speranţă în rândul cetăţenilor şi veţi reuşi să dinamizaţi într-un ritm care să ducă la dezvoltarea economică, astfel încât să determine cetăţenii să aleagă să trăiască şi să ducă în continuare proiectele personale în locul unde s-au născut. Să performaţi aşa cum v-aţi angajat, este o responsabilitate importantă”, a transmis Nicolae Ciucă.

Un număr de 18 consilieri validaţi de Judecătoria Giurgiu – nouă de la PNL, cinci de la PSD, trei de la AUR şi unul de la USR -, dintr-un total de 21 de consilieri municipali, au depus jurământul de credinţă, trei fiind invalidaţi ca urmare a renunţării la mandate înainte de validare.

Adrian Anghelescu, aflat la al doilea mandat de primar al municipiului Giurgiu, din partea PNL, a depus jurământul de credinţă, astfel încât CLM a fost legal constituit, potrivit Codului administrativ.

La ceremonia de învestire a noului CLM Giurgiu au mai participat europarlamentarul Dan Motreanu, parlamentarii PNL de Giurgiu, Alina Meclea, Gabriela Horga şi Andrei Alexandru, secretarul de stat în cadrul MAI Aneta Matei, reprezentatul Instituţiei Prefectului Judeţului Giurgiu, Alina Mateciuc, şi noul preşedinte al CJ Giurgiu, Toma Petcu. AGERPRES( A- Camelia Bigan, editor: Antonia Niţă, editor online: Anda Badea)

Sursa: www.agerpres.ro

Odobescu – întrevedere cu viceprim-ministrul muntenegrean pentru afaceri externe; a subliniat sprijnul României pentru aderarea la UE a Muntenegrului

Chiriac (CONAF): Există un fenomen cu care se confruntă marea majoritate a antreprenorilor: unii migranţi folosesc România ca ţară de tranzit