Nicolae Ciucă: Mă bucur foarte mult că la Giurgiu se pun în practică angajamentele asumate de PNL

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a participat joi, la Giurgiu, la ceremonia de constituire a noului Consiliu Judeţean şi de depunere a jurământului de către noul preşedinte al forului administrativ, liberalul Toma Petcu, ocazie cu care liderul partidului a afirmat că îl bucură foarte mult faptul că în acest judeţ „se pun în practică angajamentele asumate de PNL.

„Le mulţumesc (liberalilor din judeţ n.r.) pentru modul în care au înţeles că se face politică în judeţul Giurgiu, pentru că au obţinut un scor foarte bun, au câştigat cu 56% din voturile cetăţenilor din judeţ ceea ce spune multe despre tot ceea ce s-a petrecut în municipiul şi judeţul Giurgiu din punctul de vedere al proiectelor şi al angajamentului pe care edilii şi aleşii PNL le-au făcut la Giurgiu”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Liderul PNL a subliniat că filiala liberală din Giurgiu este cea mai puternică a partidului din zona de sud a ţării, el mulţumindu-i şi liderului liberal judeţean, Dan Motreanu, care este şi prim- vicepreşedinte naţional al partidului.

„Anul acesta s-a redat în funcţiune calea ferată Bucureşti Giurgiu, după 17 ani, ceea ce este cât se poate de ruşinos pentru noi ţinând cont că a fost şi prima cale ferată din România, s-a realizat prima centură ocolitoare Giurgiu până în Vama Giurgiu, există un proiect de închidere a acestei centuri ocolitoare care, de asemenea, este în pregătire, concomitent cu drumul expres Bucureşti-Giurgiu care este foarte important. În educaţie avem la Giurgiu un campus dual în parteneriat cu Politehnica Bucureşti, important în ceea ce înseamnă pregătirea forţei de muncă şi educaţia tinerilor din judeţ. Serviciile medicale în Giurgiu vor cunoaşte o îmbunătăţire pentru că vorbim de un spital nou la Giurgiu şi unul la Bolintin Vale (…) Mă bucur foarte mult că aici, la Giurgiu, se pun în practică angajamentele asumate de PNL”, a mai afirmat Nicolae Ciucă, la finalul şedinţei de constituire a noului CJ Giurgiu.

De asemenea, noul preşedinte al CJ, Toma Petcu, a mulţumit celor 70 de mii de giurgiuveni care l-au votat şi au dat o majoritate liberală forului administrativ al judeţului.

„Vreau să-i mulţumesc domnului preşedinte Ciucă pentru încrederea de a mă desemna ca şi candidat al PNL Giurgiu în calitatea de preşedinte al CJ, domnului preşedinte Motreanu pentru modul cum a reuşit să facă o echipă puternică în Giurgiu, mulţumesc celor 45 de primari care azi sunt în sală şi care m-au susţinut şi garantez că voi fi alături de ei în cei patru ani de zile, mulţumesc celor care aţi făcut campanie cu mine! (…) După foarte mult timp sunt patru partide în CJ, sper ca dezbaterile de idei să fie dezbateri, nu atacuri politice şi sper ca tot ceea ce ne propunem să discutăm să fie în binele cetăţenilor şi vă asigur că voi fi acelaşi om deschis al dialogului permanent cunoscând problemele fiecărei localităţi”, a declarat Toma Petcu.

La eveniment au mai participat fostul preşedinte al CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, parlamentarii PNL de Giurgiu Alina Meclea, Gabriela Horga şi Andrei Alexandru, secretarul de stat Aneta Matei, părintele vicar din cadrul Episcopiei Giurgiului, Teodor Şerban.

CJ Giurgiu este format din 30 de consilieri, dintre care 24 au fost validaţi şi au şi depus joi jurământul de credinţă, urmând ca în locul celor nevalidaţi să vină supleanţi. Din cele 24 de mandate validate, 17 sunt de la PNL, şase de la PSD şi unul de la USR. AGERPRES/ (A – autor: Camelia Bigan, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)

Sursa: www.agerpres.ro

O regiune a României efectiv va bubui: Se construiește un mega proiect, cu impact imediat în viața oamenilor

Ciolacu: Nu am să fac niciodată Guvern cu AUR; în schimb, am să fac cu PNL